• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Januari als maand van de mannenmode: 7 lezenswaardige reads

Januari als maand van de mannenmode: 7 lezenswaardige reads

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mode

De beurzen zitten er grotendeels, de fashion weeks zijn tot zijn einde gekomen: mannenmode maand januari zit erop. Daarom alles wat je wilde weten over mannenmode gebundeld in één artikel. Trends, interviews, fashion week verslagen. Het nieuws helemaal gemist afgelopen maand? FashionUnited zet alle goede reads op een rij.

Hoogtepunten Londen Fashion Week mannenmode: verlies, nieuw talent en diversiteit

Deze editie van LFWM is één van de meest diverse edities tot nu toe, met meer dan 25 procent van de ontwerpers op het schema die afkomstig zijn uit landen buiten het Verenigd Koninkrijk. De diversiteit past bij het #PositiveFashion-initiatief van de British Fashion Council; een platform vorig jaar in het leven geroepen dat diversiteit, duurzaamheid en openheid binnen de mode-industrie promoot en viert.

Overhemdmerk Nolson: “Jonge mannen hebben sokken, ondergoed en een overhemd in de kast”

“Toen ik begon zei iedereen dat ik achterlijk was. Er zijn honderdduizend overhemd merken en daar hebben ze gelijk in. Maar er zijn weinig merken die alle dingen die wij doen, doen zoals wij het doen. Er zijn weinig merken met echte slim fit overhemden voor de jongeman. Vaak zeggen ze dit wel maar dan is het toch een algemene fit zodat ze een grotere doelgroep aan kunnen spreken.”

Mannenmodetrends volgens modeprofessionals op de Modefabriek

“Retailers moeten uitkristalliseren wie hun klant is. Als je veel trendsetters in je stad hebt, kun je veel prikkelender inkopen. Zit je in het oosten van het land, dan zijn de trendsetters schaars en moet je het doen met trendvolgers. Probeer binnen het segment grensverleggend in te kopen. Mannen zijn passieve consumenten, maar als ze eenmaal weten wat lekker zit, blijven ze die stijl heel trouw.”

Christian Wijnants breidt uit met mannenmode collectie

“Jaren geleden maakte we voor een paar fans en klanten een kleine menswear capsule collectie. Het was meteen een succes en vrienden vroegen steeds weer om nieuwe mannen stijlen, dus het idee is eigenlijk al jaren in de maak. Ik wilde deze collectie, in mijn eigen tempo, aandacht benaderen,” aldus de ontwerper in het persbericht.

Paris Fashion Week afgesloten met een paar verrassingen

Het zou een moment worden voor in de boeken, of in ieder geval HET moment van het seizoen: Celine's eerste speciale herenmode collectie. Wellicht onverwacht, maar de collectie stelde niet teleur. De nee-zeggers van de SS19-collectie van Slimane, die alom wordt bekritiseerd als zijnde niet nieuw genoeg na zijn ambtstermijn bij Saint Laurent, zag opnieuw het licht in Slimane's soepel gesneden naaiwerk.

Hoogtepunten van Milan Fashion Week Men’s

Neon-kleuren, dierenprint en de combinatie van rood en zwart. Milan Fashion Week stond bol van kleur.

Edited: Militaire invloeden, de cowboylaars en neon: dit zijn de mannenmode trends a/w 19-20

Logo’s en slogans zijn nog steeds niet van de catwalk af te slaan, maar ook utility wear met militaire invloeden heeft een sterke plek veroverd in de modewereld. Surprise, surprise: streetwear heeft zijn invloed nog steeds niet verloren.

Hoofdbeeld: Nolson

MANNENMODE
Menswear