• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 35

Dit wordt het modenieuws van week 35

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 35. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 29 augustus tot en met 4 september.

Mode in de media

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert iedere maand een aantal lezenswaardige artikelen. Lees vrijdag 2 september de vijf must-reads van augustus.

Het roerige verleden van modewonder Jonathan Anderson

Hij is pas sinds 2008 actief als modeontwerper, en toch heeft hij met zijn gelijknamige merk, J.W. Anderson, prijzen en een cult-aanhang verkregen waar andere Britse merken slechts van kunnen dromen. Onlangs begonnen de geruchten te circuleren dat Nicholas Ghesquière Louis Vuitton gaat verlaten en Anderson werd automatisch genoemd als zijn opvolger. Dus luidt de vraag: wat maakt Jonathan Anderson uit The Loup zo speciaal?

Onthulling nieuwe gezicht Hünkemoller

Op woensdag 31 augustus maakt Hünkemoller bekend wie het nieuwe boegbeeld wordt de lingerieketen. Het gaat om een Nederlandse naam. FashionUnited is bij de lancering in Berlijn. Donderdag 1 september brengen we verslag uit.

Rechtspraak

Donderdag 1 september een nieuwe bijdrage van Köster Advocaten in Haarlem.

Zie ook: Rechtspraak: Wat te doen tegen namaak op Marktplaats? .

Fashion alumni: aflevering 5

Elk jaar studeren ruim honderd modestudenten af aan de verschillende modeopleidingen in Nederland. Klaar om de modewereld te bestormen. Wat houdt de jonge generatie bezig, pak ‘m beet vijf jaar na hun afstuderen? Lees het in onze werken in de mode-serie. Donderdag 1 september, aflevering 5 met Robbert Wefers Bettink van Moby Dick.

Aflevering 4 met Sanne Schepers van Futura gemist? Klik hier.

In de maand september vinden de international damesmodeweken plaats in New York, Parijs, Londen en Milaan. Voor alle Womenswear catwalk season reads, klik hier.

Verder op de kalender

Dinsdag 30 augustus tot en met Donderdag 1 september

Munich Fabric

Vrijdag 2 tot met Maandag 5 september

Trade fair: Bijorhca Paris

Vrijdag 2 tot met Maandag 5 september

Who's Next + Premiere Classe (Frankrijk)

Vrijdag 2 tot en met Zondag 4 september

Bread&Butter Berlin

Zaterdag 3 tot en met Dinsdag 6 september

The Micam Milan

Donderdag 25 augustus tot en met zaterdag 27 augustus

Africa Fashion Week Amsterdam 2016 in het Royal Tropical Institute Amsterdam

Beeld: J-W-Anderson.com

Dit wordt het modenieuws