• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 44 2018

Dit wordt het modenieuws van week 44 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 44. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 29 oktober tot en met 4 november.

Chic Shanghai: Chinese modeindustrie toont interesse in nationale markt

De Chinese markt is op stoom geraakt, waardoor de binnenlandse markt interessanter wordt voor de Chinese kledingindustrie. Chic Shanghai, de beurs die plaatsvond van 27 tot 29 september, is daarvan een duidelijke weerspiegeling. Met 719 exposanten en 825 merken laat het aantal exposanten een continue groei zien, al blijken buitenlandse merken uit Europa of de Verenigde Staten moeilijk te vinden. In de toekomst zal China de nationale markt moeten bedienen met eigen merken. “China is de grootste markt ter wereld en het groeipotentieel is immens,” zo stelt Dapeng Chen, vicepresident van de China National Garment Association (Chinese Nationale Kleding Vereniging, red.) en organisator van de beurs. “De vraag naar mode is enorm in China en de markt is nog lang niet verzadigd.”

Rechtspraak

Elke maand duikt Köster Advocaten uit Haarlem in een juridisch vraagstuk voor FashionUnited. Deze week 5 tips over hoe je een merk het beste kunt beschermen.

Interview Armed Angels

Duits duurzaam modelabel Armed Angels heeft hun denim collectie herzien. De nieuwe jeans voor mannen en vrouwen passen niet alleen beter maar zijn ook geproduceerd op een manier waarbij water wordt bespaard en geen chemicalien worden gebruikt. Sara Maier van Armed Angels vertelt over de moeilijke maar ook mooie kant van duurzaamheid voor een ontwerper.

Quiz oktober

De maand loopt weer tot zijn einde en oktober is een drukke nieuws maand geweest. Hoeveel heeft u meegepakt en kunt u zich nog herinneren? Doe deze week de FashionUnited quiz.

Trendstop: Dit zijn de belangrijke materialen voor Spring Summer 2019

Deze week geeft Trendstop een kijkje in de belangrijke materialen voor Spring/Summer 2019 die te zien waren op de catwalk.

2018
Chic Shanghai
Dit wordt het modenieuws
QUIZ
Rechtspraak
week 44