• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 5

Dit wordt het modenieuws van week 5

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 5. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 28 januari tot en met 1 februari.

Trendseminar Christine Boland

Afgelopen week vond het trendseminar gericht op het Spring/Summer 2020 seizoen van Christine Boland, Christine Foden en Tony Bannister plaats. Deze drie sprekers behandelden zowel womenswear als menswear, life, activewear en kidswear. Deze week het verslag.

5 vragen om een modemerk toekomstbestendig te maken

Het gedrag van consumenten verandert snel en modebedrijven moeten reageren als ze aan willen haken. Dat was de belangrijkste boodschap in de vurige lezing van David Shah op de Modefabriek. Met een indrukwekkende hoeveelheid woorden per minuut nam de toespraak van Shah het publiek mee door de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de mode-industrie vandaag de dag, en de vragen die modewinkels zichzelf moeten stellen om te navigeren in 'de perfecte storm' die de industrie doormaakt. Een verslag.

CEO interview Yaya

Yaya is al een flinke tijd een vaste waarde in het Nederlandse retaillandschap. In 2016 ging het voor het eerst de grens over en inmiddels is het in heel Europa aanwezig. FashionUnited praat bij met CEO Patrick Draaijer over de veranderende markt, het zijn van een goede retailpartner en de ontwikkelingen bij Yaya.

H&M FY18

In het voorlopige rapport meldde H&M Group dat het zijn omzet in het volledige boekjaar 5 procent zag stijgen naar 244,26 miljard Zweedse Kroon (23,83 miljard euro). Winstcijfers van boekjaar 2018 werden in december nog niet vermeld. Deze worden donderdag gedeeld.

Mannenmode: About-oprichter Randy Hoogeweegen vertelt hoe je een man je winkel in krijgt

Mannen staan niet bekend als grote shoppers, maar als je eenmaal hét product of dé winkel hebben gevonden, zijn het trouwe fans. About. lifestyle voor men van Randy Hoogeweegen heeft die schare van trouwe fans, zij zorgden ervoor dat ze de crowdfunding voor de tweede winkel met 200 procent afsloten.

In het atelier van Hacked By_H&M

H&M werkt samen met het Nederlandse Hacked By_ van ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum. De hele collectie wordt in Nederland geproduceerd en zal vanaf 14 februari exclusief verkrijgbaar zijn in de H&M flagshipstore op het Rokin in Amsterdam. FashionUnited neemt een kijkje in het atelier waar de gehele collectie wordt gemaakt.

WFC Big Brands

Op het gebied van plus size mode vindt voor de vijfde keer de beurs WFC Big Brands plaats. Meer dan 100 merken doen mee aan de beurs in het World Fashion Centre. Onder andere merken zoals Zizzi, Noa Noa en Ophilia zijn te vinden op de beurs. FashionUnited is aanwezig.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Dinsdag 29 januari

Expertmeeting Retailtainment

Dinsdag 29 januari

Meetup: How can designers contribute to a sustainable fashion

Woensdag 30 januari

Claes Iversen 2019 Couture Presentation

Woensdag 30 januari

Collectie Arnhem 2019

Donderdag 31 januari

Opening nieuw store concept Wolford Amsterdam

Zondag 3 en maandag 4 februari

‘Europa’s grootste curvy fashion fair’, WFC Big Brands

ABOUT
Christine Boland
David Shah
Dit wordt het modenieuws
H&M
Hacked By
WFC Big Brands
YAYA