• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 50 2018

Dit wordt het modenieuws van week 50 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 45. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 10 tot en met 16 december.

Soul Salon

Soul Salon gooit het over een andere boeg. De beurs die in 2017 het levenslicht zag stapt af van het traditionele beursconcept. Er komt een grotere nadruk te liggen op innovatie tijdens het maakproces van producten in plaats van op het uiteindelijke eindproduct. Waar Soul Salon door iedereen te bezoeken was tegen een kleine vergoeding, is het evenement nu gesloten en alleen op uitnodiging. Soul Salon vindt 10 december plaats.

Lezing Cally Blackman - The colour of clothes

Kunst- en modehistoricus Cally Blackman geeft op zaterdag een lezing over de kleding in autochrome fotobeelden, wat deze kleding ons zegt over mode en identiteit van een eeuw geleden. FashionUnited is er bij.

Dit is waarom ontwerpers de controle over hun bedrijven terugnemen

Voor veel startende bedrijven biedt onderdeel worden van een luxegroep de sleutel tot groei en een lange levensduur. Luxe conglomeraten als Kering, LVMH en Richement zijn in het bezit van de kennis en financiële middelen die nodig zijn om een succesvolle productieketen op te zetten, collecties en productcategorieën te ontwikkelen en uit te breiden, distributiekanalen te vergroten, nieuwe markten aan te boren, winkels te openen en een merk het cachet te geven dat nodig is om aan te slaan bij retailers.

Trendstop: Een overzicht van Pre-fall 2019

Trendstop deelt hoogtepunten voor het Pre-fall 2019 seizoen door middel van drie collecties die een impact zullen maken tijdens het seizoen.

2018
Dit wordt het modenieuws
Soul Salon
week 50