• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 52 2018

Dit wordt het modenieuws van week 52 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 52. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 24 tot en met 30 december.

De stoelendans van creatief directeuren in 2018

Ook dit jaar zaten de ontwerpers niet stil. Van een spelletje stoelendans bleken ze ook in 2018 niet vies. Nu het jaar er bijna op zit, is het tijd voor een terugblik. FashionUnited heeft net zoals de afgelopen twee jaren, de opvallendste wisselingen van de wacht op een rij gezet.

Analyse - Waarom de winstwaarschuwing van Asos de mode industrie op haar grondvesten liet trillen

New York - De winstwaarschuwing van Asos Plc, een bedrijf dat door de industrie en de markt gezien wordt als ‘weersbestendig’, zorgde voor grote zorgen over de afzwakking van de kracht van de consument wereldwijd. Door de waarschuwing verloor het bedrijf 1,3 miljard pond aan marktwaarde door een directe daling van de aandeelprijs.

Jaaroverzicht 2018: Dit was het grootste nieuws

Het nieuwe jaar wordt bijna ingeluid, wat betekent dat traditiegetrouw teruggeblikt kan worden. 2018 was een kleur van up’s en downs in de mode industrie. Van het huwelijk van Meghan en Harry tot de dood van Kate Spade. Op Nederlands vlak was daar natuurlijk de overname van Hema en het faillissement van Supertrash. FashionUnited maakt een selectie van de grote gebeurtenissen en artikelen van het afgelopen jaar.

Wake up call: Millennials zijn niet de enige consument

Experts waarschuwen: verbreed je zichtveld, betrek meer generaties dan alleen de millennials. “De snelst groeiende groep, met het meeste geld te spenderen, zijn de babyboomers,” aldus Marshall Cohen, hoofd analist bij NPD Group.

2018
Dit wordt het modenieuws
week 52