• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit zijn de grootste swimwear trends van zomer 2019

Dit zijn de grootste swimwear trends van zomer 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De zomer komt er met hoog tempo aan, wat hopelijk betekent dat er weer in zwemkleding vertoeft kan worden. Zowel Lyst en Edited deden onderzoek naar de trends onder consumenten en retailers op het gebied van zwemkleding. Spoiler: veel neon, dierenprint en de opkomst van modest zwemkleding. Bij deze de highlights uit de rapporten.

Beeld: websites Bershka en Topshop

Neon & Metallic

Neon is een van de trends die van ready-to-wear doorsijpelt naar swimwear deze zomer. De zoekopdrachten naar felgekleurde zwemkleding zijn de afgelopen maanden met 96 procent toegenomen bij Lyst. De felgekleurde items, die zelfs neon of metallic kunnen zijn, zijn het populairst in de kleuren neon geel en groen, aldus Edited en Lyst. Limoengroen of neongeel badpak anyone?

Sportieve en modest zwemkleding

Zowel Edited als Lyst zagen een stijging naar de vraag naar zwempakken met lange mouwen en zwemshorts. Dit kan op twee manieren geïnterpreteerd worden. Dit kan zowel gezien worden als sportieve swimwear dat meer neigt naar surf kleding, maar ook het modest fashion segment wordt hiermee aangesproken. Sportieve stijlen blijven populair in de overkoepelende mode markt wat ook terug te zien is in zwemkleding. Active swimwear nam met 25 procent toe in het aanbod van de onderzochte retailers tijdens het eerste kwartaal van 2019, aldus Edited.

Beeld: websites O’Neill en via Monki

Duurzame zwemkleding

Waar Edited en Lyst het allebei over eens zijn is dat duurzame swimwear een marktaandeel veroverd. Volgens Lyst zorgt de keuze voor kwaliteit en luxe zwemkleding ervoor dat steeds meer shoppers voor duurzame opties kiezen. De interesse in duurzame mode in het algemeen steeg met 66 procent het afgelopen jaar bij het platform waarbij swimwear een van de categorieën is waarbij de interesse flink is toegenomen. Edited merkt op dat swimwear met duurzame elementen in het ontwerp met 88 procent is toegenomen sinds 2017. Onder andere Reformation, Monki, Madewell en O’neill hebben duurzamere alternatieven geïntroduceerd de afgelopen jaren. Zo kiezen diverse badmodemerken ervoor om gebruik te maken van rpet-materiaal, dat gemaakt is van gerecycled oceaan afval.

Dierenprints

Wie de hoop had dat dierenprints zouden verdwijnen deze zomer, komt bedrogen uit. Edited en Lyst zijn het ook over deze trend eens. Luipaard blijft de grootste en belangrijkste print, maar slangenprint is bezig met een opmars. Onder andere in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten steeg de vraag naar de print met 237 procent in maart volgens Edited en bij Lyst was dit 106 procent in maart. De afgelopen maanden stegen de zoekopdrachten met ‘dierenprint’ bij Lyst met 111 procent in de categorie zwemkleding.

Badmode
dierenprint
Duurzaam
EDITED
Lyst
metallic
Neon
Swimwear
Trends
zomer 2019
Zwemkleding