• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Documentaire Ronald van der Kemp in de maak

Documentaire Ronald van der Kemp in de maak

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Achter de schermen bij couturier Ronald van der Kemp wordt al bijna twee jaar gewerkt aan een documentaire over zijn werk en leven door regisseur en documentairemaakster Kitty Kooring. Genodigden aanwezig bij de feestelijke uitreiking van de Grand Seigneur maandagavond aan Ronald van der Kemp kregen alvast wat fragmenten te zien. De hele documentaire zal volgend najaar, in 2020, te zien zijn bij Close Up van de Avro.

Kitty Kooring maakte eerder onder meer een documentaire over Jan Jansen, waarvoor zij de bekende schoenenontwerper ook lange tijd volgde, meeging op reis naar fabrieken en beurzen en ook thuis filmde in Amsterdam. Datzelfde traject doorloopt zij nu met Van der Kemp zo bleek uit de trailer; we zien de couturier op de fiets in Amsterdam, bij de Oscar-uitreiking in Los Angeles en bij de voorbereidingen voor een coutureshow in Parijs. Ook kwamen al wat ongezouten tekstfragmenten voorbij: "Ik ben blut. Nu moet het gebeuren." en "Wij blijven vasthouden aan onze duurzaamheidsprincipes, maar de modewereld is niet zo principieel."

In zijn dankwoord vertelde Ronald van der Kemp dat momenteel wordt gewerkt aan een duurzame parfum- en huidverzorgingslijn, zonnebrillen en sieraden, zoals eerder in dit interview met FashionUnited was onthuld. De couturier sloot af met de woorden: "Dit is pas het begin, u hoort nog van ons."

Beeld: via Modint - mymollseye

Close-Up
Ronald van der Kemp
RVDK