• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dolce & Gabbana biedt excuses aan in video na ophef

Dolce & Gabbana biedt excuses aan in video na ophef

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dolce & Gabbana gaat door het stof in een video die het merk vandaag gepubliceerd heeft op het Youtube-kanaal. Het merk kwam deze week negatief in het nieuws na een campagne voor de Chinese markt en opmerkingen via het social media account van mede-oprichter Stefano Gabbana.

De ophef begon na een advertentiecampagne ‘DG loves China’ waarin een Chinees model te zien is die met eetstokjes een pizza, pasta en cannoli wil eten. Op de campagne kwam veel kritiek omdat de video als racistisch werd gezien. Vervolgens verschenen berichten via de Instagram account van oprichter Stefano Gabbana over de advertentie waarin hij China en de Chinese bevolking in een negatief daglicht zette. Het Italiaanse merk meldde later dat Stefano gehackt zou zijn en dat de berichten door de hacker geschreven zijn. Het kwaad was echter al geschied en de show die Dolce & Gabbana zou houden in China werd geannuleerd.

Niet alleen op social media kwam kritiek op de uitspraken van het merk, ook in de retail was het effect te merken. Zo haalden onder andere luxegroep Yoox Net-a-porter en Chinese webwinkels Alibaba, JD, Secoo, VIPShop en Netease items van het merk uit het aanbod.

Het merk biedt nu excuses aan. Bekijk de video hieronder.

Dolce & Gabbana
Ophef