• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dov Charney's plannen in war geschopt door straatverbod American Apparel

Dov Charney's plannen in war geschopt door straatverbod American Apparel

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ooit vulde hij zijn dagen met halfnaakt American Apparel besturen, momenteel bestaat zijn leven uit het uitvogelen hoe hij kan terugkeren bij het Amerikaanse concern. Dat gaat nu nog moeilijker worden. Het modebedrijf dat Dov Charney heeft opgericht heeft hem namelijk via de rechter een gebiedsverbod opgelegd. De oud-CEO mag niet meer in de buurt van het hoofdkantoor van American Apparel komen.

Sinds Dov Charney in december vorig jaar werd ontslagen, probeert hij - tot nu toe tevergeefs - terug te keren. Eerst probeerde hij met een investeringsfonds een bod te doen op het modebedrijf. Maar American Apparel nam het bod niet serieus. 1,40 dollar per aandeel was 'veel te laag om te accepteren'.

Later probeerde hij het op een andere manier. Zo diende hij vorige maand een schadeclaim in van 30 miljoen dollar tegen Standard General, het hedge fund dat drie zetels in de Raad van Bestuur van American Apparel heeft. Volgens Charney zou het bedrijf hem ten onrechte hebben ontslagen. Hij beschuldigde de modeketen en voorzitter Colleen Brown van smaad en laster.

Dov Charney mag niet in de buurt komen van hoofdkantoor American Apparel Los Angeles

Nu hij een straatverbod heeft, wordt het voor Charney lastiger om zijn weg terug te vinden naar het bedrijf. American Apparel - dat nu door Paula Schneider wordt geleid - wilde vooral een gebiedsverbod, omdat Charney medewerkers zou 'ronselen' en zou aansporen aan zijn kant te staan.

Charney mag dus niet meer in de buurt komen van het hoofdkantoor van American Apparel. Hij heeft daarnaast ook een verbod gekregen voor het maken van negatieve opmerkingen over het modeconcern en de medewerkers van American Apparel. "Dat zal hij niet leuk vinden, maar hij moet er mee leren leven," aldus de rechter, Andre Bouchard. Hij voegde daaraan toe dat er aan het einde van de maand een hoorzitting mogelijk is, over de vraag of de uitspraak uitgebreid kan worden.

Oud-CEO Dov Charney liep graag in onderbroek

American Apparel heeft inmiddels een dossier gemaakt over de voormalige topman, met klachten over Charney. Het bedrijf verzamelde e-mails, video's en audio-opnamen van medewerkers. Zo zou Charney een medewerker hebben uitgescholden en een werknemer hebben bekogeld met een medicijndoosje.

In het verleden werd Charney al regelmatig beschuldigd van seksueel intimiderend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers. Hij zou het prettig vinden om in zijn onderbroek op kantoor rond te lopen of halfnaakt vergaderingen te leiden. Voormalig verkoopster Irene Morales claimde zelfs net na haar achttiende verjaardag acht maanden door Charney vast te zijn gehouden als seksslaaf. Alle zaken zijn ofwel geschorst ofwel afgewikkeld.

Zelf zegt Charney, tegen ABC News: "Ik heb mijn eigen levensstijl. Zoals we allemaal geleerd hebben op school: oordeel niet over elkaars manier van leven."


Charney's populariteit lijkt in ieder geval nog niet te zijn afgenomen.

American Apparel
Dov Charney
gebiedsverbod
seksueleintimidatie
straatverbod