• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dragers van (nep)bont in Duitsland worden aangesproken

Dragers van (nep)bont in Duitsland worden aangesproken

Door Marjolein Stormezand

30 nov. 2018

Dragers van (nep)bont, moeten in Duitsland op hun hoede zijn. De komende dagen lopen er in de steden Wiesbaden, Würzburg, Braunschweig en Halle ‘bont-inspecteurs’ rond die met dragers van (nep)bont in gesprek gaan. Niet om hen te veroordelen, maar met het doel te onderwijzen. Want (nep)bontdragers denken vaak dat zij faux fur hebben aangeschaft terwijl dit niet zo is.

"Consumenten worden niet volledig geïnformeerd, daarom gaan de onderzoekers van de ‘bontpolitie’ de straten op en zullen zij de de dragers informeren over de herkomst van bont”, verklaart Jan Peifer, CEO van de Duitse dierenbescherming in persbericht. De actie heeft eerder plaatsgevonden in Freiburg, Karlsruhe, Stuttgart en Mannheim.

Ook in Nederland is het voor consumenten lastig te bepalen of de jassen, accessoires en andere artikelen gemaakt zijn van echt of imitatiebont. Uit een steekproef uitgevoerd door de Bont voor Dieren bleek bijvoorbeeld dat in de Kinkerstraat in Amsterdam jassen gemaakt van wasberenbont werden aangeduid als polyester. Consumenten kopen dan zonder het te weten echt bont dat op dieronvriendelijke wijze verkregen is.

De gemeente van Amsterdam sprak in april dit jaar de wens uit de eerste bontvrije stad van Europa te willen worden. De Amsterdamse winkelstraat Hartenstraat is al wel helemaal bontvrij.

Bont
Bontvrij
Faux fur