• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Drie nieuwe business concepten genomineerd voor Meester Koetsier Entrepreneur Award
Drie nieuwe business concepten genomineerd voor Meester Koetsier Entrepreneur Award

Mode

Drie nieuwe business concepten genomineerd voor Meester Koetsier Entrepreneur Award

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

28 feb. 2018

Op vrijdag 12 januari was het druk bij TMO Fashion Business School. Twaalf groepen van elk zo’n negen studenten presenteerden in het kader van hun studie de zelf bedachte fashion business concepten aan een vakjury. Ook dit keer schoven Mariette Hoitink (HTNK), Peter Paul Tonen (Cap Gemini), Henk Havinga (Veerhaven), Patric Hanselman (Modint) en Charles Kalhorn (FashionUnited) weer aan de jurytafel om de fashion innovaties op haalbaarheid en originaliteit te beoordelen. Uit de 12 ideeën koos de jury drie concepten die door mogen naar de volgende ronde: de finale voor de Meester Koetsier Entrepreneur Award in augustus.

De leerlijn Ondernemerschap met de daaraan verbonden award is ontstaan vanuit de overtuiging van TMO dat fashion startups meer kansen moeten krijgen en ondernemerschap al binnen de opleidingsmuren moet worden gestimuleerd. Voor de ondernemerschapsleerlijn, die vorig jaar is gestart, werkt TMO samen met de Meester Koetsier Foundation, MITT, investeerders en diverse partijen op het gebied van o.a. technologie en vastgoed.

Uit de twaalf groepen koos de jury voor de volgende drie concepten:

  • FashTrack: een RIFD-app voor consument én retailer
  • Revoice: minder afval door stemmen op je eigen kleding ontwerp
  • SPRT+ WEAR: iedereen moet kunnen sporten in comfortabele sportkleding

In het volgende studiesemester gaan de fashionstudenten hun innovatie verder uitwerken onder begeleiding van verschillende coaches en docenten. Het meest kansrijke business concept wordt aan het einde van dat semester mogelijk beloond met de ‘Meester Koetsier Entrepreneur Award’, een investeringsbedrag van 10.000 euro.

Daarbovenop biedt FashionUnited de winnaars een mediaplatform.