Drie vragen aan Frans effortless chic merk Ba&sh

Nieuwkomer in de winkelstraat: Frans merk Ba&sh heeft op 5 september voor het eerst haar deuren geopend in Nederland. Het merk, dat bekend staat om de effortless chic jurken en vrouwelijke stijl, breidt zich wereldwijd snel uit. FashionUnited sprak met oprichters Barbara Boccara en Sharon Krief in de nieuwe winkel aan de P.C. Hooftstraat.

Scroll verder naar beneden voor de foto's van de Amsterdamse Ba&sh winkel

Waarom is de keuze gevallen op Nederland en specifiek de P.C.Hooftstraat in Amsterdam?

"We vinden Amsterdam een ontzettend leuke stad. Toen we jong waren, een jaar of achttien, gingen we hier naar The Bulldog. Daarnaast heeft Amsterdam voor ons altijd bekend gestaan als een van de meest modieuze steden, dus we wilden al een langere tijd hier een winkel openen. Dat we dat tot nu toe nog niet hebben gedaan was een kwestie van geld en het vinden van de juiste locatie. We heel blij met de winkel [in de P.C.Hooftstraat op nummer 35, red.]. We zijn ook van mening dat de Nederlandse markt nog niet veel merken heeft zoals Ba&sh, dus de markt is voor ons ook zeer interessant.”

“Het proces van het openen van de winkel in Amsterdam is heel snel gegaan. Dat gaat altijd zo bij ons. Iemand laat ons een pand zien en het is een ja of een nee. We herinnerden ons dat deze straat ons beviel [van toen we eerder in Amsterdam waren, red.], iemand liet ons het pand zien en ’Let’s go’."

Wat is voor de Nederlandse consument aantrekkelijk aan het merk Ba&sh?

“Dat moeten we natuurlijk nog zien, maar tot nu toe zijn de reacties op onze collectie bij De Bijenkorf [een wholesale-punt van het merk, red.] heel positief. Daar hangen we nu voor het tweede seizoen. Ook de verkoopaantallen die we daar online behalen zijn hoog. Het mooie aan Ba&sh is, is dat het voor elke vrouw is en elk moment in het leven. Je kunt het overdag aan met een stoere laars en ‘s avonds je schoenen verwisselen en daar naar een feest. Bij ons is het draaggemak ook heel bijzonder, dus het is allemaal ook heel comfortabel. De Nederlandse vrouw kan zeker in Ba&sh op de fiets stappen en haar leven leiden.”

”Waar we het bekendste om zijn, zijn onze prints en onze lange jurken. En de combinatie daarvan natuurlijk. We zijn daar heel sterk in.”

Naast Nederland, zijn er nog andere uitbreidingsplannen?

“Het gaat nu heel snel. We zijn nu bezig met de Amerikaanse markt en de Aziatische markt. Aan het einde van dit jaar zullen we in totaal 200 winkels wereldwijd hebben. We hebben al veel verkooppunten in België, dus of we nog meer gaan uitbreiden in de Benelux, dat moeten we nog zien.”

Binnenkijken bij de eerste Nederlandse winkel van Frans merk Ba&sh

Drie vragen aan Frans effortless chic merk Ba&shDrie vragen aan Frans effortless chic merk Ba&shDrie vragen aan Frans effortless chic merk Ba&shDrie vragen aan Frans effortless chic merk Ba&shDrie vragen aan Frans effortless chic merk Ba&shDrie vragen aan Frans effortless chic merk Ba&shDrie vragen aan Frans effortless chic merk Ba&sh

Over Ba&sh

Vriendinnen Barbara Boccara en Sharon Krief richten in 2003 samen Ba&sh op. De naam wordt afgeleid van de eerste twee letters van hun namen. In de collectie spelen draagbare alledaagse kledingstukken van luxueuze stoffen de hoofdrol. In 2015 investeert luxeconglomeraat LVMH in het merk. Aan het einde van 2018 staat de wereldwijde winkelteller van Ba&sh op 200.

Beeld: Blanca Heise voor FashionUnited

Op zoek naar een baan bij Ba&sh? Klik hier >>

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN