• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dutch Sustainable Fashion Week zet streep door wegwerpcultuur met thema ‘Na 30 keer nog steeds stijlvol’

Dutch Sustainable Fashion Week zet streep door wegwerpcultuur met thema ‘Na 30 keer nog steeds stijlvol’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De poster van het thema 'Na 30x nog steeds stijlvol'. Credits: Dutch Sustainable Fashion Week

Aankomende donderdag, 5 oktober, staat Dutch Sustainable Fashion Week voor de deur. Dit jaar strijdt de duurzame modeweek tegen de wegwerpcultuur met het thema ‘Na 30 keer nog steeds stijlvol’, zo wordt bekendgemaakt in een persbericht.

Het draait tegenwoordig allemaal om het kopen van goedkope, nieuwe kleding, schrijft de organisatie in het persbericht. Met ‘Na 30 keer nog steeds stijlvol’ wil DSFW laten zien dat men niet steeds wat nieuws nodig heeft om een nieuwe look samen te stellen. “Dit is beter voor het milieu én je portemonnee. Het vergt alleen wat creativiteit.” En daar gaat het om: de creativiteit moet opnieuw aangewakkerd worden.

DSFW zette het thema, dat gepaard gaat met een campagne, op met diverse partners onder wie Mirjam Hamming van Smart Wardrobe, Chiara Spruit van Indiaan in je Kast en Victorien van Duuren van Sustainable Fashion Academy.

Gedurende de duurzame modeweek worden er onder meer inspirerende gesprekken georganiseerd, zoals het rondetafelgesprek ‘Hoe kunnen we de winkelstraat verduurzamen en beter samenwerken’, wordt er een ‘fair en vintage shopping route’ gehouden in Haarlem en viert toont Joline Jolink haar tienjarige jubileum met de documentaire ‘The Biggest Little Farm’. Wie geïnteresseerd is, kan zich via de website van DSFW aanmelden.

Dutch Sustainable Fashion Week