• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Duurzaam geven: Project Cece werkt aan fair fashion giftcard

Duurzaam geven: Project Cece werkt aan fair fashion giftcard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Geen idee wat iemand te geven? Een giftcard biedt vaak uitkomst. Aan de rits van giftcards wordt er nu nog een toegevoegd: de fair fashion giftcard. De cadeaukaart is een initiatief van Project Cece. Noor Veenhoven, eigenaar van Project Cece vertelt FashionUnited telefonisch meer.

Alle winkels en merken waarbij de cadeaukaart in te leveren is, zijn al aangesloten bij het Project Cece platform. Deze winkels en merken verkopen dus alleen kleding die een duurzame impact maakt op de wereld. Zo is de giftcard onder andere te verzilveren bij Iron Roots, Rhumaa, Teym en Kuyuchi. Meer dan zestig duurzame webshops hebben zich al aangesloten. Project Cece richt met de lancering van de cadeaukaart nog voor de feestdagen, een ideaal moment om een giftcard cadeau te doen.

Project Cece werkt aan fair fashion giftcard

De giftcard is op dit moment alleen online te verzilveren, zo vertelt Veenhoven telefonisch. Project Cece heeft al plug-ins voor Wordpress- en Shopify-webshops en bouwt nu aan plug-ins voor andere systemen. Als winkeliers hun kassasysteem hebben gekoppeld aan hun webshop zou het in principe mogelijk zijn om de giftcard ook in winkels te gebruiken, maar daar is op dit moment nog geen sprake van, benadrukt Veenhoven. Daarvoor zou eerst overlegd moeten worden met de betrokken winkels. Het gebruik van de cadeaukaart is gelijk aan die van elke andere kaart. De ontvanger krijgt een code die tijdens de check-out ingevuld kan worden.

Het idee kwam een jaar geleden opborrelen en vanaf december is gewerkt aan een concreet plan. “De duurzame mode community wil namelijk laten zien hoe leuk het is om duurzame kleding te kopen en willen dat delen met anderen. Ook is de stap om duurzaam te kopen voor sommigen mensen groot en dan kan een giftcard net dat extra zetje zijn wat ze nodig hebben,” aldus Veenhoven.

Bij Project Cece, het platform dat duurzame merken en retailers bij elkaar zet om het kopen van duurzame kleding makkelijker te maken, zijn inmiddels meer dan 150 winkels in Nederland aangesloten. Met de winkels en merken uit Duitsland en Engeland komt dat aantal veel hoger uit. Uiteindelijk wil Project Cece het bereik van het platform uitbreiden met de komst van de fair fashion giftcard.

Beeld: Unsplash

fair fashion giftcard
Project Cece