• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Duurzame textiel innovaties die de industrie in 2018 kunnen veranderen

Duurzame textiel innovaties die de industrie in 2018 kunnen veranderen

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Mode |INTERACTIEF

Ananas, bananen, appels, koffie, hennep en brandnetels. Het klinkt misschien als een boodschappenlijstje, maar het zijn natuurlijke bronnen die worden gebruikt innovatieve, duurzame textielvezels te ontwikkelen. Grondstoffen zijn steeds moeilijker verkrijgbaar, natuurlijke vezels zoals katoen zijn erg arbeidsintensief en vezels op petroleum-basis zoals acryl, polyester, nylon en spandex zijn niet echt milieuvriendelijk.

Bovendien blijft de wereldbevolking groeien en eist de consument beter geproduceerde kleding, dat langer meegaat. Kortom, het tijd dat de modeindustrie investeert in de ontwikkeling van de textieloplossingen van de toekomst.

8 duurzame textiel innovaties die de modeindustrie kunnen transformeren

FashionUnited deed afgelopen jaar onderzoek naar een aantal van de meest innovatieve, maar ook toegankelijke, duurzame textiel innovaties en heeft deze bevindingen samengevoegd in een interactieve kaart. U vindt de duurzame alternatieven voor het produceren van vezels en stoffen, gebaseerd op locatie.

Scroll naar beneden om door de interactieve kaart te navigeren. Druk op de knop 'begin' en gebruik de pijlen om de kaart te verkennen.

Dit artikel werd vertaald uit het Engels. Vertaling en bewerking: Blanca Heise.

Foto: Lenzing

Duurzaam
DUURZAME TEXTIEL INNOVATIES
Lenzing
MULTIMEDIA
Textiel
vezels