• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • EDI integreren met je ERP-systeem: hoe zit dat?

EDI integreren met je ERP-systeem: hoe zit dat?

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het uitwisselen van belangrijke data en documenten – zoals orders en facturen – is voor veel bedrijven een tijdrovend proces. Wanneer deze handeling manueel wordt uitgevoerd is de kans op fouten groter, de verwerkingstijd van een order duurt langer en vaak is de serviceverlening van je bedrijf niet optimaal. Door te werken met EDI-software en deze te integreren met je ERP- systeem, kun je manuele handelingen binnen het bedrijf automatiseren en efficiënter te werk gaan. In deze blog legt ERP-leverancier Reflecta Automation uit wat EDI is en hoe een integratie met een ERP precies in elkaar zit.

Wat is EDI?

EDI (Electronic Data Interchange) is een technologie die informatiesystemen met elkaar kan laten communiceren. Leesbare (elektronische) documenten worden door EDI-software vervangen door gecodeerde bestanden die door applicaties goed leesbaar zijn. Het wordt daardoor gebruikt als standaard voor uitwisseling van digitale (bedrijf)documenten. Hierbij kun je denken aan orders, rekeningen, facturen, bevestigingen en andere documenten die horen bij de processen binnen een bedrijf.

EDI-software wordt hierdoor ook vaak geïntegreerd met ERP-systemen. Voor de uitwisselingen van documenten zijn door EDI geen menselijke handelingen meer nodig. Normaal gesproken ziet een manuele uitwisseling van (digitale) documenten er als volgt uit:

Door middel van EDI-documenten kan dit proces worden geautomatiseerd en verloopt de uitwisseling van data veel sneller en eenvoudiger. Hierdoor kun je als bedrijf vele malen efficiënter te werk gaan.

De voordelen van EDI

Eerder in deze blog zijn er al enkele voordelen van EDI-documenten benoemd. Zo maakt EDI bijvoorbeeld het uitwisselingsproces van data vele malen sneller en is er weinig tot geen menselijke tussenkomst meer nodig. EDI vergroot dus in hoge mate de efficiëntie binnen jouw bedrijf! Echter is dit niet het enige voordeel van werken met EDI. Wij zetten de belangrijkste voordelen van EDI voor jou op een rijtje:

  • Snellere uitwisseling van zeer nauwkeurige informatie
  • Minder kans op fouten
  • Minder papiergebruik
  • Vermindering van de doorlooptijd van orders
  • Beter voorraadbeheer
  • Betere serviceverlening aan klant
  • 24/7 beschikbaar

EDI-integratie met ERP
Voorwaarden van EDI/ERP-integratie

Doordat EDI-data zoals orderinformatie en facturen sneller en nauwkeuriger kan communiceren, wordt deze software vaak geïntegreerd met ERP-systemen. Wanneer je gebruik maakt van EDI-software is het belangrijk dat zowel verzender als ontvanger beschikken over de software. Het is echter niet nodig voor beide partijen om hetzelfde ERP-systeem te gebruiken. Ook is het belangrijk wanneer je EDI- software integreert met een ERP-systeem dat deze compatibel zijn met elkaar. Op het moment dat dit niet het geval is zullen EDI-transacties niet rechtstreeks kunnen worden opgenomen in je ERP en kan je gebruik maken van een EDI-leverancier. Deze vertaalt de berichten uit de verschillende systemen naar een EDI-bericht.

Ben jij opzoek naar een ERP-systeem voor jouw fashionbedrijf dat moeiteloos een integratie kan maken met EDI-software? De ERP-software van Reflecta biedt jouw bedrijf de juiste oplossing! Voor meer informatie kun je terecht op Reflecta.nl.

edi erp
edi integratie erp
Partner Content
Reflecta