• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eervolle vermelding en geldbedrag voor Nederlandse op Hyères

Eervolle vermelding en geldbedrag voor Nederlandse op Hyères

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Duitse Annelie Schubert was de grote winnares tijdens het modefestival in Hyères. Ze ging naar huis met de Première Vision Grand Prize. Toch was het evenement voor de Nederlandse Wieke Sinnige geen teleurstelling, ze kreeg van de jury namelijk een eervolle vermelding.

Die eervolle vermelding - ter plekke in het leven geroepen tijdens de uitreiking van de modeprijs - houdt meer in dan alleen woorden. De ontwerpster mag namelijk ook 10.000 euro besteden bij één van de productiehuizen van Chanel.

Sinnige presenteerde in Hyères haar collectie genaamd Soft Squares. Ze toonde onder andere veel transparante stoffen en geplisseerde stukken.

De Taiwanese Yiyu Chen, afgestudeerd aan Artez in Arnhem, won de People's Choice award. Christina Braun van de Artez masteropleiding was ook aanwezig tijdens het modefestijn, maar viel niet in de prijzen.

Het Festival des Arts de la Mode in Hyères wordt jaarlijks georganiseerd in Zuid-Frankrijk. Een van de onderdelen van het festival is de Grand Prize, een belangrijke talentenjacht in de modewereld.

festival des arts de la mode
festival des arts de la modehyères
grand prize
Grote Prijs
Hyères
wieke sinnige