• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eindelijk overeenstemming over opvolger Bangladesh Akkoord

Eindelijk overeenstemming over opvolger Bangladesh Akkoord

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een einde is gekomen aan maanden van onzekerheid en de juridische strijd over het voortzetten van het Bangladesh Accord on Fire and Building Safety. Het akkoord heeft een overeenkomst gesloten met de Bangladesh Garment Employers Association (BGMEA) die weer is goedgekeurd door de rechtbank van Bangladesh, zo meldt de organisatie in een persbericht.

De overeenkomst komt er op neer dat het de organisatie Bangladesh verlaat binnen 281 dagen waarna de werkzaamheden worden overgenomen door een nieuwe organisatie genaamd de RMG Sustainability Council. Aan het hoofd van de nieuwe groep zullen vertegenwoordigers van de BMGEA, modemerken en nationale vakbonden staan. De werknemers en infrastructuur die het Bangladesh Accord on Fire and Building Safety heeft opgebouwd sinds 2013 zullen overgaan naar de RMG Sustainability Council.

Het Bangladesh Accord on Fire and Building Safety werd in 2013 opgezet door 200 internationale modemerken na de Rana Plaza-ramp in Bangladesh. Het akkoord inspecteert de veiligheid in kledingfabrieken. Vorig jaar eiste de overheid van Bangladesh dat het akkoord zou stoppen met hun werkzaamheden per 30 november omdat een nationale organisatie genaamd de Remediation Coordination Cell het werk over zou kunnen nemen. Het akkoord was het hier niet mee eens en bestreed de beslissing bij de rechter.

Bangladesh Accord on Fire and Building Safety
Bangladesh Akkoord