Eleanor McDonald grote winnaar bij ITS Awards 2018

De Britse ontwerper Eleanor McDonald bleek woensdagavond de grote winnaar van de International Talent Support (ITS) Awards 2018. Ze ging niet alleen naar huis met de ITS Award offered by Allianz, maar ook met de Camera Nazionale Della Moda Award én de Tomorrow Award. Aan het eind van de avond kon ze daardoor in totaal 20.000 aan prijzengeld mee naar huis nemen.

Naast de flinke geldsom krijgt McDonald ook een mentorschap van 12 maanden aangeboden en de kans om een capsule collectie te tonen op Pitti Uomo in januari volgend jaar. Daarnaast krijgt ze de kans om haar collectie tijdens één seizoen te tonen in de Paris Tomorrow Showroom.

De ontwerper is echter niet de enige Brit die in de prijzen is gevallen. Ook Tolu Coker won drie prijzen: Diesel Award, ITS Time for Coffee Award en Vogue Talent Special Mention. Hierdoor wint hij een stage van zes maanden bij Diesel en een speciale feature in Vogue Talents en de bijlage van Vogue Italia.

Andere winnaars van de avond waren Emma Chopova en Laura Lowena + Tingting Zhang die naar huis gingen met de OTB Award ter waarde van 10.000 euro en Sini-Pilvi Kiilunen die naar huis ging met de swatch Award ter waarde van 10.000 euro in combinatie met een werkplek voor zes maanden bij Swatch Lab.

In totaal meldden 900 creatievelingen zich aan voor de zestiende editie van de awards. Dertig finalisten werden uitgekozen uit de aanmeldingen. Vorig jaar werd de editie geschrapt door het ontbreken van genoeg financiering.

 

 

Beeld: FashionUnited

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN