Enable the Label zet eerste stappen in de Nederlandse mode-industrie

Op 8 april lanceerde Enable the Label haar B2C platform www.enablethelabel.com met tien opkomende modemerken uit Stockholm, Londen en Kopenhagen. Inmiddels zijn de eerste stappen in de branche gezet en heeft de ETL-familie zich uitgebreid tot een 15-tal labels waaronder ook van Duitse afkomst.

Zowel de consument als de branche reageren goed op het innovatieve platform. “Vanaf dag één zitten we in een stroomversnelling die tot op heden alleen nog maar sneller is gaan stromen”, vertelt oprichtster Michelle de Bruijn. Door samen te werken met jonge, opkomende, buitenlandse mode labels onderscheidt ETL zich van de grote massa. “We zijn ons bewust van het grote aanbod online kledingwinkels, maar zien hen niet als directe concurrenten”, geeft De Bruijn aan. Enable the Label biedt de labels meer dan enkel een online verkoopplatform gericht op de Nederlandse markt. Naast een webshop wordt ETL ook gezien als marketingtool waarmee jonge, ambitieuze ondernemers laagdrempelig een nieuwe markt als Nederland kunnen betreden.

Als startup gericht op millenials zet ETL op dit moment voornamelijk in op social media marketing en content creatie in samenwerking met Nederlands creatief talent. Door samenwerkingen aan te gaan met buitenlandse labels en Nederlands creatief talent, hebben alle partijen baat bij de samenwerking. Zo zal een ‘creator’, hoe ETL het Nederlands talent ook wel noemt, haar bereik in het land van herkomst van het label vergoten en vice versa. ETL werkt met een vaste groep creators en gaat langdurige samenwerkingen met hen aan. Zo behoren Celmatique, Nicole Huisman, Glitziegal, Jewaria Luu en Luna Isabella tot de vaste groep ‘creators’. De verhalen achter, en producten van de exclusieve, nieuwe labels sluiten onwijs goed aan bij het dynamische social media tijdperk waar we op dit moment in zitten.

Enable the Label zet eerste stappen in de Nederlandse mode-industrie

Begin juli heeft de branche kennis kunnen maken met ETL op de Modefabriek waar zij een compleet eiland inrichtte op het ‘Young Entrepreneurs Pavillion’. Vooral stylisten, fotografen en de kleinere retailer waren geïnteresseerd in de startup en haar labels. Onder andere door het exclusieve en vernieuwende karakter van de labels, maar ook door de lage minimale inkoopwaarden en aantallen waardoor het risico voor de retailer laag blijft. ETL verwacht enkele van haar labels begin 2020 in de eerste Nederlandse boetieks terug te zien. Zodra dit gerealiseerd wordt, heeft ETL haar eerste doelstelling behaald; De Nederlandse markt heeft kennis gemaakt met het buitenlandse modelabel en vervolgens opgenomen in het aanbod.

De volgende uitdagingen van ETL liggen bij het verbeteren van de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het platform. Daarnaast zijn zij continu op zoek naar nieuwe, buitenlandse labels en druk bezig met het opzetten van creatieve samenwerkingen. De eerste stappen zijn gezet en het team kan niet wachten om het platform naar een volgend level te brengen.

Beeldcredit: Eva Lankhorst

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN