• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fashion for Good voegt drie nieuwe bedrijven toe aan Scaling Programme

Fashion for Good voegt drie nieuwe bedrijven toe aan Scaling Programme

Door Caitlyn Terra

9 mei 2018

Mode

Fashion for Good, een van de duurzame initiatieven van de C&A Foundation breidt het Scaling Programme uit. Drie nieuwe bedrijven hebben zich aangesloten bij het programma; Ambercycle, Bext360 en Tyton Biosciences.

Fashion for Good functioneert als een platform voor innovatie voor een verduurzaming van de mode industrie. Het Scaling Programme is onderdeel van het platform en ondersteunt bedrijven die de conceptfase voorbij zijn met het tillen van het bedrijf naar een hoger niveau. Teams bieden de innovators steun en toegang tot expertise, klanten en kapitaal.

Op dit moment zijn er acht bedrijven lid van het programma dankzij de nieuwste toevoeging van Ambercycle, Bext360, Tyton Biosciences. ColorZen, The Infinited Fiber Company, Sotfwear Automation Inc, TamiCare en Worn Again waren al onderdeel van het programma. Ambercycle richt zich op het veranderen van post-consument textiel naar nieuwe vezels. De vezels die geproduceerd worden kunnen als een directe vervanging gebruikt worden voor polyester. Bext360 biedt technologie waarmee bedrijven hun materiale en items kunnen traceren in de hele productieketen. Hierdoor kunnen bedrijven bijvoorbeeld.verzekeren dat producten onder goede omstandigheden zijn gemaakt. Het derde bedrijf, Tyton Biosciences, recycled weggegooide kleding om op deze manier de grondstoffen te maken voor petroleum- en plantaardige vezels. De kleding wordt gerecycled door middel van water en is hierdoor een ‘schoon en economisch alternatief’ voor de recycle industrie.

Beeld: Fashion for Good

Ambercycle
Bext360
Fashion For Good
Tyton Biosciences