Fashionclash lanceert stimuleringsprijs voor jonge ontwerpers

Fashionclash heeft de ‘Fashion Makes Sense’-Award in het leven geroepen. De stimuleringsprijs voor jonge ontwerpers wordt in oktober voor het eerst uitgereikt.

Fashionclash en de provincie Limburg roepen jonge ontwerpers op om mee te doen aan de wedstrijd met innovatieve en duurzame ideeën. Geïnteresseerden doen mee door middel van schetsen van vijf outfits en een video over het idee in te sturen. Uit alle inzendingen worden 10 finalisten gekozen die ook werkelijk een outfit moeten ontwerpen met een budget van 350 euro. Deze outfits zullen gepresenteerd worden tijdens de Dutch Earth Week in het Forza Fashion House van 21 tot en met 29 oktober in Maastricht. De finalisten maken kans op de jury- en publieksprijs. De juryprijs bedraagt 2500 euro en de publiekswinnaar gaat naar huis met 500 euro. Ontwerpers kunnen tot 6 augustus hun ideeën insturen om mee te dingen naar de prijs.

Uiteindelijk wil de organisatie dat de ‘Fashion Makes Sense’-Award een vast onderdeel wordt van het Fashionclash festival, een jaarlijks terugkerend evenement waar jong modetalent een platform krijgt om hun ideeën te tonen. Daarnaast moeten ook meer evenementen plaatsvinden om de bewustwording over duurzaamheid in de modewereld te vergroten.

Beeld: Fashionclash

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN