• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • FashionUnited beantwoordt de meest gezochte modevragen van 2016

FashionUnited beantwoordt de meest gezochte modevragen van 2016

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

2016 mag dan een jaar van veel veranderingen zijn geweest, maar als het gaat om problemen op het gebied van mode lijkt het erop dat mensen door veel van deze problemen al een aantal jaren worden geteisterd. Omdat het einde van het jaar steeds dichterbij komt, heeft Google een Top 10 van de meest gezochte modevragen van de afgelopen twaalf maanden vrijgegeven. Sommigen kunnen verrassend zijn, maar veel van hen, samen met de oplossingen die FashionUnited hieronder gaf, zijn een stuk makkelijker dan men misschien denkt.

#1. Hoe krijg je inkt uit kleding?

Ja, dit was echt het meest gezochte modeprobleem van 2016 en geloof het of niet, de oplossing is simpeler dan men denkt. Maak de vlek voorzichtig nat met schoonmaakalcohol of haarlak en wrijf dit in om de inkt op te lossen voordat het kledingstuk in de wasmachine gaat. Wanneer je geen van beide in huis hebt, kunnen antibacteriële, alcoholhoudende handzeep of gel ook een oplossing bieden.

#2. Hoe maak je een Windsor knoop?

Een must-know voor alle mannen, want de Windsor knoop wordt beschouwd als een van de meest elegante en meest gebruikte knopen bij het dragen van een stropdas. Beginnend met de bredere kant van de stropdas in de rechterhand en de smallere kant in de linkerhand, kruis je de bredere kant over de smallere, waarbij je deze door de lus tussen de kraag en de stropdas haalt en vervolgens terug naar beneden trekt. Daarna vouw je de bredere kant onder de knoop en haal je hem nogmaals door de lus zodat het aan beide kanten centrisch is. Tot slot vouw je de bredere kant over de knoop en trek je deze nog een keer door de lus om hem vervolgens aan te trekken. Te moeilijk om te volgen? Bekijk het hieronder stap voor stap:

#3. Hoe strijk je zijde?

Nog een lastige vraag, want zijde strijken is moeilijker dan men denkt. Te veel warmte kan de stof namelijk verbranden. Om de zijde tijdens het strijken te beschermen, is het raadzaam om zoveel mogelijk vocht te creëren. Zet de instelling voor stoom op het strijkijzer dus zo hoog mogelijk. Spuit het zijden kledingstuk in met water en plaats het ondersteboven op de strijkplank. Bedek het met een ander stuk stof, strijk de zijde voorzichtig en zorg ervoor dat het strijkijzer zich nooit te lang op één plek bevindt om aanbranden te voorkomen. Wanneer je een nieuwer strijkijzer met meerdere instellingen hebt, kun je hem gewoon op de zijde-stand zetten.

#4. Hoe gebruik je een naaldinrijger?

Deze vraag is complexer dan hij klinkt. Eerst moet je de naaldinrijger in de ene hand en de naald in de andere hand nemen. Steek de lus van de draad op de naaldinrijger en door het oog van de naald. Houd vervolgens de naald en de inrijger in één hand, terwijl je de lus in het oog van de naald op de inrijger houdt. Haal de draad door de lus op de inrijger en trek deze langzaam door de lus. Vouw het einde van de draad naar de andere kant en houd beide stukken bij elkaar. Terwijl je dat doet, trek je de lus van de inrijger uit het oog van de naald. Zodra het eruit is, laat je het einde van de draad los en haal je de draad van de inrijger af. Maak de draden even lang en maak een knoop bij het einde.

#5. Hoe laat je kleding krimpen?

Dit is een probleem voor diegenen die onlangs gewicht hebben verloren of een geliefd kledingstuk hebben uitgerekt. Kleding laten krimpen is makkelijker dan men misschien denkt. Was het kledingstuk gewoon in de wasmachine op de langst mogelijke cyclus in een hoge temperatuur en droog het vervolgens in de droger, eveneens in een hoge temperatuur. Zeg daarna hallo tegen je nieuwe gekrompen kledingstuk.

#6. Hoe krijg je lippenstift-vlekken uit kleding?

Dit is een veelvoorkomend probleem voor dames die dagelijks lippenstift dragen. Een simpele manier om lippenstift uit een kledingstuk te krijgen, is om de vlek in te spuiten met haarlak en dit een tijdje te laten zitten. Veeg vervolgens de vlek weg met behulp van een vochtige doek, voordat de kleding in de wasmachine gaat.

#7. Hoe rek je een T-shirt uit?

Het lijkt erop dat mensen in 2016 niet alleen waren geïnteresseerd in het laten krimpen, maar ook het uitrekken van kledingstukken. Het uitrekken van T-shirts vergt echter meer handwerk dan het laten krimpen ervan. Maak het T-shirt eerst helemaal nat en leg het plat op de grond. Trek de stof dan voorzichtig in alle richtingen, met de nadruk op de delen die je losser wilt hebben. Zodra het T-shirt voldoende is uitgerekt, laat je het aan de lucht drogen.

#8. Hoe verwijder je kauwgom van een spijkerbroek?

Nog een vlek-gerelateerde vraag. Om oude kauwgom van een spijkerbroek te verwijderen, moet je deze eerst een paar uur lang in een plastic tas in de vriezer leggen zodat de kauwgom kan verharden. Zodra dit volledig is bevroren, schraap je het met een bot mes van de broek af en was je deze zoals gewoonlijk. Probeer niet om de kauwgom te verwijderen wanneer deze nog kneedbaar is, waar die in dat geval overal aan zal blijven plakken.

#9. Hoe maak je witte Converse-schoenen schoon?

De opkomst van de witte gympen zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van deze specifieke vraag. Om je vieze Converse-schoenen als nieuw te laten lijken, moet je de veters verwijderen en deze laten weken in warm zeepwater (bleekmiddel is een optie). Doe de schoenen in een waszak en gooi ze in de wasmachine op een koude cyclus, waarbij je gebruikmaakt van waspoeder zonder bleekmiddel. Laat de schoenen en veters daarna aan de lucht drogen en ze zullen weer zo wit zijn als sneeuw.

#10. Hoe krijg je smeer uit kleding?

Met de feestdagen in volle gang, kan het antwoord op dit modeprobleem voor velen een redding bieden. Plaats eerst een handdoek onder het betreffende kledingstuk en bedek de vlek met keukenpapier. Strijk vervolgens de vlek op het keukenpapier op de middelste stand. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de smeer opnieuw smelt en oplost in het keukenpapier, waardoor de kleding weer smeer-vrij is.

Beeld: Pexels

google vragen
modevragen