• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fast Fashion Partners stroomlijnt magazijnprocessen en minimaliseert foutmarge van leveringen en orders met TCOG

Mode

Fast Fashion Partners stroomlijnt magazijnprocessen en minimaliseert foutmarge van leveringen en orders met TCOG

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

19 sep. 2017

De verhuizing naar een fonkelnieuw pand vormde voor Fast Fashion Partners aanleiding om ook de workflow te optimaliseren. In samenwerking met TCOG werden de magazijnprocessen gestroomlijnd waardoor de foutmarge van leveringen en orders is geminimaliseerd.

Fast Fashion Partners is een ambitieus en dynamisch kledingbedrijf dat sinds zijn start in 2006 jaarlijks een sterke groei doormaakt. Het bedrijf telt dertig medewerkers en is gevestigd in België, dicht bij de Duitse en Nederlandse grenzen. Dankzij de eigen, volledig uitgeruste productiefaciliteiten in Ningbo, China, staat het bedrijf garant voor korte doorlooptijden en hoge kwaliteit. Fast Fashion Partners werkt in opdracht van private labels en distribueert daarnaast twee eigen merken: het dameslabel Vila Joy en het kindermerk Someone.

Grote stap vooruit

Voorheen werkte Fast Fashion Partners met een verouderd ERP-systeem en werden de orders in het magazijn op klassieke wijze verzameld met behulp van papieren pakbonnen. Een traag proces waarbij de opstelling van de goederen uit het hoofd werd geleerd. “Sinds augustus 2016 zitten we in een nieuw gebouw waarin alles is voorzien om in de hoogte te werken met goederen op rekken”, vertelt Sven Geukens. “Dit maakt het met de hand picken onmogelijk, aangezien je nooit kunt onthouden waar die duizenden goederen precies liggen. We zijn toen overgestapt op itSuitsFashion, de fashion-totaaloplossing van TCOG. Door de grootschalige implementatie van een Warehouse Management Systeem (WMS) oplossing hebben we een grote stap vooruit gemaakt in het stroomlijnen van de magazijnprocessen.”

Sterke logistieke omgeving

De belangrijkste doelstelling van Fast Fashion Partners was het verkleinen van de foutmarge van de leveringen en orders. Een controle op alle inkomende goederen was daarom noodzakelijk. Eerder was er enkel sprake van een handmatig telling. “Zekerheid over de stock hadden we hierbij dus nooit”, aldus Geukens. “Sinds de overstap naar itSuitsFashion en de implementatie van de WMS-oplossing werkt het complete logistieke systeem via scanning. Dankzij deze oplossing heeft Fast Fashion Partners een perfect inzicht in haar stockvoorraad en is het orderpicken veel eenvoudiger geworden. Na een korte introductie kan een interimkracht op volle toeren alle orders verwerken. Dit creëert een sterke logistieke omgeving waarin weinig mis kan gaan.”

Snellere orderverwerking

Naast een foutloos ERP-pakket met scanningmogelijkheid is het systeem gekoppeld aan een B2B-webshop. In deze omgeving wordt de stockvoorraad van goederen realtime verwerkt waardoor de informatie altijd up-to-date is. Geukens: “Orders van klanten hebben nu een verwerkingstijd van 24 uur, voorheen was dit vaak 48 uur. Interimkrachten kunnen makkelijker aan het werk en hebben geen opleiding nodig om een order samen te stellen. Ze worden begeleid door een scanner. Via een eenvoudige lijst kunnen we in het systeem alle benodigde informatie uitlezen, waar we vroeger een heel proces moesten doorlopen.”

Aanzienlijke tijdswinst

Door het positieve kennismakingsgesprek en de langetermijnvisie van TCOG kan Geukens tevreden vaststellen dat de samenwerking een goede keuze was. Elke weg waarop men rijdt zal niet volledig zonder hobbels zijn, maar TCOG zorgde voor een goede support tijdens de implementatie, van het begin tot het eind. “De persoonlijke opleiding die door TCOG aan onze medewerkers werd geboden sloot perfect aan op de omgeving die voor ons bedrijf is opgezet. Nadien kunnen onze medewerkers veel sneller aan de slag dan met de vorige omgeving het geval was. Daar komt bij dat de scanningmethode je precies vertelt wat er gescand moet worden, waardoor we een enorme tijdswinst hebben geboekt. Als klantgericht bedrijf is alles erop afgestemd om zo snel mogelijk en correct te kunnen uitleveren.”

Over TCOG

TCOG, met hoofdkantoren in Turnhout (BE) en IJsselstein (NL), is sinds 2001 actief als Microsoft ERP partner. TCOG realiseert zich als geen ander dat het ultieme samenspel tussen feiten en gevoel doorslaggevend is voor succes. Daarom genereert TCOG échte antwoorden op doelgerichte vraagstukken met ruimte voor gevoel, zodat bedrijven in Fashion, Retail en Industry werkelijk het beste uit hun business kunnen halen. Bij TCOG werken mensen-mensen die er alles aan doen om hun klanten verder te laten groeien met hun ambities. Dit door te denken vanuit het oogpunt van de klant en daar eigen kennis en expertise aan toe te voegen. Meer informatie over TCOG is te vinden op www.tcog.nl. Volg TCOG op Twitter via @TCOGtechnology of volg ons op Facebook.