• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Finalisten International Woolmark Prize bekend

Finalisten International Woolmark Prize bekend

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Duitse damesmodelabel Tim Labenda en het Deense mannenmodemerk Tonsure zijn de finalisten van de International Woolmark Prize 2016/17. Tijdens de Europese finale van de Woolmark Prize in Milaan, presenteerden de negen genomineerden een zes-delige capsulecollectie van merinowol aan de jury. Tim Labenda en Tonsure sleepten een uitnodiging tot het deelnemen aan de internationale finale en een bedrag van 50.000 Australische dollars (zo’n 33.300 euro) voor de ontwikkeling van hun volgende collectie in de wacht. Uit Nederland waren Peet Dullaert en Evan Menswear in de race en uit België Kimstumpf en Devon Halfnight LeFlufy.

Tim Labenda en Tonsure nemen in het voorjaar van 2017 deel aan de wereldwijde finale. Daar nemen zij het op tegen de andere vijf andere finalisten, benoemd in Hong Kong, Sydney, Londen, Milaan, Mumbai en New York. De internationale winnaars ontvangen beide een bedrag van 100.000 Australische dollar. Daarnaast worden de winnende collecties verkocht bij toonaangevende internationale retailers zoals Harvey Nichols, David Jones en Verso.

De Woolmark Prize was vijftig jaar geleden een prestigieuze modeprijs. In 1954 wonnen Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld de modeprijs, respectievelijk de eerste prijs in de categorie jurken en tweede prijs in de categorie jassen. De wedstrijd betekende voor beide ontwerpers hun doorbraak.

Foto: FashionUnited

International WoolMark Prize
Tim Labenda
Tonsure