• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Freitag lanceert biologisch afbreekbare denim

Freitag lanceert biologisch afbreekbare denim

Door Anne Buis

bezig met laden...

Mode

Een jaar geleden kwam het merk Freitag –van de onverwoestbare tassen- al met een kledinglijn. Daar voegt Freitag nu een denimlijn aan toe, die wederom helemaal biologisch afbreekbaar is.

De nieuwe denimlijn bestaat uit een heren- en damesmodel. De denim zelf bestaat uit duurzaam geproduceerde bastvezels; 81 procent linnen en 19 procent hennep. Alle materialen zijn in Europa geteeld en geproduceerd. De jeans is een klassieke five pocket met een metalen spijkers, die na verwijdering hergebruikt kunnen worden. Bij de lancering van de kledinglijn vorig jaar werd er al patent aangevraagd op de speciale schroefsluiting. Zonder de schroeven is de broek 100 procent biologisch afbreekbaar, zowel het garen als de voering en het logolabel kunnen allemaal gecomposteerd worden.

De broeken zijn verkrijgbaar in donkerblauw en zwart. Wie graag een biologische jeans wil, kan terecht in de Freitag-winkels, gelicenceerde partners en de Zwitserse webshop. In Nederland zijn de denims verkrijgbaar bij Six and Sons (Amsterdam), Piet Hein Eek (Eindhoven) en Eduard Leiden (Leiden). Goedkoop is biologisch niet; er hangt een prijskaartje van 190 euro aan de jeans.

Vorig jaar lanceerde Freitag als een kledinglijn van zelfontwikkelde stof die biologisch afbreekbaar is: F-abric. De collectie van F-abric bestond toen uit een broek voor heren, een heren- en vrouwenshirt en een jurk, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Freitag
Scroll down to read more