• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Garcia beschermt klanten tegen straling met innovatieve denimcollectie

Garcia beschermt klanten tegen straling met innovatieve denimcollectie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Garcia en Radygo lanceren gezamenlijk een denimcollectie met Smart Pocket die het lichaam beschermt tegen de schadelijke straling van smartphones. De collectie voor mannen, vrouwen en kinderen is in Düsseldorf gelanceerd.

“Garcia is een Nederlands familiebedrijf dat zich richt op mannen, vrouwen en kinderen. Het hele gezin dus. Dit gezin is bij alles wat we doen ons vertrekpunt en bescherming hoort daar vanzelfsprekend is. Vandaar dat deze samenwerking zo waardevol voor ons is,” aldus Mark Hommelberg, CEO van Garcia. De Garcia x Radygo Smart Denim Collection is pas de eerste stap van de innovaties die Garcia door wil gaan voeren, zo vertelt de CEO in Düsseldorf tegen FashionUnited. Het merk kan nog niet in details treden, maar er zijn vergevorderde ontwikkelingen voor andere producten binnen de collectie.

Radygo, een bedrijf van Nederlands ondernemer Derck Mekkering, heeft een materiaal ontwikkeld die 99,9 procent van de schadelijke straling van telefoons en andere apparaten tegenhoudt, zonder dat je bereik verliest, zo vertelt de ondernemer tijdens de lancering. De stof is uitvoerig getest door het TNO, Nederlandse Organisatie voor Natuurwetenschappelijk Onderzoek. Van de stof is een gepatendeerde Radygo Smart Pocket gemaakt door luchtdoorlatend katoen te verweven met speciaal ontwikkeld zilverdraad. Door de combinatie ontstaat een schild tegen straling van onnatuurlijke energiebronnen zoals telefoons, laptops en tablets. In de collectie zijn verschillende jeans, shorts en chino’s voor mannen opgenomen, jeans voor jongens en een denim trucker jacket voor vrouwen opgenomen. “Mannen dragen vaak hun smartphone in hun broekzak, terwijl vrouwen ‘m eerder in een jaszak stoppen. Vandaar ook de opbouw van de collectie,” aldus Hommelberg.

Lees deze week een CEO Interview met Mark Hommelberg van Garcia over hoe het nu gaat met het merk en de strategie voor de toekomst.

Beeld: Garcia

GARCIA
garcia x radygo smart denim collection
JOG Group
radygo