• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gestreken overhemd goede binnenkomer

Gestreken overhemd goede binnenkomer

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Onvoorbereid naar een nieuwe klant? Dat zal u niet overkomen. U bereidt uw businessgesprekken goed voor. U checkt de achtergrond van uw klant, bereidt uw aanbod voor en schat uw onderhandelingsruimte in. Zeker als u voor het eerst bent uitgenodigd bij een Duitse prospect. Want wie weet opent zich een totaal nieuwe markt via deze potentiële klant. Een goede, eerste indruk maken, is daarom belangrijk. Weet u waar u in Duitsland op moet letten?

Punctueel

Van Duitsers is bekend dat ze hechten aan punctualiteit. Ook zijn Duitsers formeler dan Nederlanders, zowel in kleding als in omgangsvormen. Wat betreft die punctualiteit: zorg dat u op tijd komt op uw afspraak. En mocht dat door een file, ‘Stau’, of een ongeluk ‘Unfall”, echt niet lukken, meldt dit meteen aan uw gastheer.

Auto door wasstraat

Let op dat u uw auto van tevoren even door de wasstraat haalt. Neem meteen het interieur mee bij deze schoonmaakbeurt. Als de klant met u gaat lunchen, dan is het geen pluspunt als u eerst frisdrankblikjes en folders van de stoelzitting moet verwijderen.

Verzorgd

Het kledingadvies voor een bezoek aan onze oosterburen is zakelijk, klassiek en verzorgd. Zorg dat uw overhemd of blouse gestreken is, en uw donkere schoenen gepoetst. Het laat zien dat u uw gesprekspartner serieus neemt, en op alle fronten goed voorbereid bent. Een tip die eigenlijk voor al uw partners geldt, waar ze zich ook bevinden.

Meer tips bij Road2theWorld 2016

De adviseurs van Kamer van Koophandel spreken jaarlijks honderden ondernemers die willen starten op de Duitse markt. Ook het goede netwerk van onze adviseurs in Duitsland helpt u om snel de juiste contacten te leggen. Spreek ze aan tijdens het event: Road2TheWorld op 14 juni 2016.

Klik hier voor meer informatie via de Kamer van Koophandel.

Klik hier meer informatie via FashionUnited.

Gestreken overhemd goede binnenkomer
Partner Content