• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gore-Tex stopt gebruik schadelijke gfk’s

Gore-Tex stopt gebruik schadelijke gfk’s

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

W.L. Gore & Associates, bekend van Gore Tex, stopt met het gebruik van schadelijke gfk’s. Dit maakt het bedrijf bekend samen met nieuwe, milieuvriendelijke, doelen voor 2020.

In het lamineer-proces van bijvoorbeeld jassen, schoenen en handschoenen werden gfk’s, chemische stoffen die schadelijk zijn voor het milieu, gebruikt. Het doel is om tegen 2020 85 procent van alle items te produceren vrij van gfk’s. In 2021 tot en met 2023 zal het proces voor de resterende producten worden aangepast.

Samen met verschillende leveranciers wordt een innovatie-programma gestart om te zoeken naar oplossingen. Hierbij wordt gekeken naar onder andere het behoud van de kwaliteit van de stoffen, maar ook de milieuvriendelijkheid. Christian Langer, lid van het Gore Fabrics’ Divisonal Leadership Team in een persbericht: “Door het ambitieuze doel om gfk’s te elimineren uit al onze materialen voor consumenten, onderstrepen we onze decennialange toewijding om de milieubelasting van onze producten zo klein mogelijk te houden.”

Het bedrijf stelt nog twee andere doelen om de milieubelasting van hun producten te verminderen. Zo moeten alle producten tegen 2020 100 procent OEKO-TEX gecertificeerd zijn en 85 procent alle items een bluesign goedkeuring dragen.

Gore is niet het eerste sportmerk dat kijkt naar de afdruk die de productie achterlaat op het milieu. Op de sportvakbeurs Ispo in München toonden verschillende merken al hun innovatie op dit gebied.

Beeld: Gore-Tex Products Europe Facebook

gfk’s
Gore Tex
Milieu