• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gucci haalt trui uit assortiment na beschuldiging van ‘blackface’

Gucci haalt trui uit assortiment na beschuldiging van ‘blackface’

Door Caitlyn Terra

7 feb 2019

Een product van Gucci heeft gezorgd voor ophef. Een zwarte coltrui, die hoog opgetrokken kan worden, met een rode opening voor de mond werd door velen online bestempeld als racistisch. De trui doet denken aan blackface, een term die in de Verenigde Staten wordt gebruikt voor een zwartgeschminkt gezicht dat werd gebruikt in theatervoorstellingen om een karikatuur van een Afro-Amerikaanse slaaf op te voeren.

Enkele uren nadat de ophef ontstond werd vanuit Gucci gereageerd met een verontschuldiging. “We bieden onze gemeende excuses aan voor de ophef die is ontstaan rondom de wollen trui. We bevestigen dat het item meteen is verwijderd uit de online en fysieke winkel. We zien diversiteit als een fundamentele waarde die we handhaven, respecteren en meenemen bij elke beslissing die we maken. We zijn toegewijd aan het vergroten van de diversiteit in het bedrijf en om van dit incident een belangrijk leermoment te maken voor het Gucci team en verder,”aldus Gucci in het statement.

De trui werd verkocht voor 890 dollar en verscheen in de wintercollectie. In diezelfde collectie bevinden zich ook de ‘balaclava’s, het ‘masker’-gedeelte van de trui, die veel op een bivakmuts lijken.

Balaclava
GUCCI