• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gucci voegt damesmode- en herenmodeshows vanaf 2017 samen

Gucci voegt damesmode- en herenmodeshows vanaf 2017 samen

Door Tessa Guntlisbergen

5 apr 2016

Mode

Gucci heeft besloten om een grote verandering aan te brengen in zijn catwalk-format en voegt de damesmode- en herenmodeshows samen. Vanaf volgend jaar presenteert creatief directeur Alessandro Michele zijn dames- en herencollecties ieder seizoen in één gezamenlijke modeshow. Dat heeft het modeconcern bekendgemaakt.

De eerste gezamenlijke show zal plaatsvinden op het nieuwe hoofdkantoor van Gucci aan de Via Mecenate in Milaan, zo kondigde CEO Marco Bizzarri aan tijdens de New York Times International Luxury conference in Versailles. “Het overschakelen naar één show per seizoen zal aanzienlijk bijdragen aan het vereenvoudigen van veel aspecten van onze business. Het organiseren van twee afzonderlijke shows is een keuze geweest vanuit traditie en niet vanuit praktische redenen,” aldus Bizzarri.

Met deze beslissing treedt het Italiaanse modehuis in de voetsporen van Burberry, Tom Ford en Vetements. Burberry was één van de eerste grote merken die eerder dit jaar aankondigde zijn modeshows samen te voegen. In tegenstelling tot het Britse modehuis, brengt Gucci geen wijzigingen aan in de huidige productiekalender en zullen de collecties nog steeds zes maanden na de show worden uitgebracht.

”Het is voor mij een logische keuze om de dames- en herencollecties samen te presenteren. Het is de manier waarop ik de hedendaagse wereld zie,” zegt creatief directeur Alessandro Michele in een verklaring. “Het zal zeker niet altijd gemakkelijk zijn en het zal enige uitdagingen met zich meebrengen, maar ik denk dat het mij de kans geeft een andere aanpak te ontwikkelen om mijn verhaal te vertellen,” aldus Michele.

Ondertussen werkt Gucci ook samen met het bestuursorgaan van de Milaan Fashion Week, de Camera Nazionale della Moda, om een datum te bepalen die het ‘see now, buy later’-systeem van het modehuis ondersteunt.

GUCCI