• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Guess wint van Gucci

Guess wint van Gucci

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De strijd tussen Gucci en Guess woedt al enige tijd. Na de Italiaanse en Amerikaanse rechtbank heeft nu ook het Hof van Parijs zich over de kwestie gebogen. Het oordeel: de claims van Gucci, dat het denimlabel inbreuk had gemaakt op het auteursrecht van het modehuis door het logo met de G, is verworpen.

De Franse rechter oordeelde dat er geen sprake is van merkinbreuk, namaak of oneerlijke concurrentie tussen de twee merken. Het gevolg is dat Gucci niet meer het alleenrecht heeft op de G-logo's.

Gucci had een schadevergoeding van 55 miljoen euro geëist. Maar in plaats van cashen moet het modehuis betalen: 30.000 euro aan Guess, om het zesjarige juridische geschil te beëindigen.

Gucci klaagde Guess aan in 2009, eerst in New York en later in Milaan. In mei 2012 kreeg Gucci nog gelijk. Het modehuis kreeg toen een schadevergoeding van Guess van 4,7 miljoen dollar (3,7 miljoen euro). In mei 2013 verwierp de rechtbank in Milaan alle claims van Gucci tegen Guess. Het Italiaanse modehuis verloor daarmee zeven merkregistraties in Europa.

Foto: Cosmone.com

Auteursrecht
Copyright
Gucci
Guess
merkinbreuk
recht