• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • H&M Group lanceert Cos collectie van 'geredde beschadigde items' in Utrecht

Mode

H&M Group lanceert Cos collectie van 'geredde beschadigde items' in Utrecht

Door Caitlyn Terra

30 aug. 2019

Beschadigde kleding kan niet meer gered worden? H&M Group denkt van niet? Cos, een van de merken van de groep, heeft samengewerkt met The Laboratory en The Renewal Workshop en lanceert nu een collectie gemaakt van beschadigde items die zijn gerepareerd en op deze manier weer in het assortiment worden opgenomen. De H&M Group kondigt de collectie aan in een persbericht. De wereldwijde lancering vindt plaats in Utrecht, Stockholm en Berlijn.

De collectie bestaat uit items die uit de eigen productieketen van Cos komen en die zijn geretourneerd door klanten. The Renewal Shop heeft ze weer ‘verkoop-klaar’ gemaakt. De Restore collectie wordt gezien als een belangrijke test voor de H&M Group om te zien welke business modellen voor een circulaire economie aanslaan. “We hebben een grote verantwoordelijkheid door de schaal en de impact die we op dit moment hebben op het milieu en deze test is een van de voorbeelden waarop we zoeken naar nieuwe oplossingen. Het is essentieel dat we nieuwe oplossingen voor een lagere impact bedenken die onze klanten nog steeds kwaliteit en mooie producten bieden die lang goed blijven,” aldus Laura Coppen, Hoofd van circulaire en duurzame business development bij The Laboratory van de H&M Group, in het persbericht.

De collectie lanceert op 4 september en is exclusief verkrijgbaar bij Cos-winkels in Berlijn, Stockholm en Utrecht. Bij elk item wordt getoond hoeveel water, Co2 en energie bespaard wordt door het redden van het item in plaats van het produceren van een nieuw kledingstuk.

Beeld: Via H&M Group