• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • H&M haalt plus-size collectie uit winkels in New York
H&M haalt plus-size collectie uit winkels in New York

Mode

H&M haalt plus-size collectie uit winkels in New York

Door Esmee Blaazer

23 sep. 2016

H&M haalt de plus-size collectie uit de winkelschappen van 11 filialen van de keten in New York. Die beslissing is een gevolg van de uitbreiding in interieurartikelen, make-up en sportmode, zo meldt Revelist.com.

"Het assortiment is voortdurend in ontwikkeling omdat we continue kijken naar de productmix, die wordt vastgesteld op basis van de winkelgrootte bijvoorbeeld en de behoeften van de klant," vertelde een woordvoerder van H&M aan Revelist. "Wij verwijzen klanten nu naar de webshop, waar alle concepten en een breder assortiment wordt aangeboden."

Opmerkelijk is dat H&M's grootste winkel ter wereld gelegen is in New York: de vestiging op Herald Square maar liefst 63.000 vierkante meter groot.

Via de Amerikaanse webshop zijn momenteel 88 stijlen van de 'H&M+ Plus Sizes' collectie beschikbaar. Model Ashley Graham is het gezicht van de campagne.

De plus size collectie werd in maart 2011 gelanceerd. Hoeveel de Zweedse moderetailer verdient aan de lijn is niet bekend; H&M publiceert geen aparte cijfers over de H&M+ Plus Sizes'.