• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • H&M nieuwste Global Partner van Ellen MacArthur Foundation

H&M nieuwste Global Partner van Ellen MacArthur Foundation

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

H&M heeft opnieuw een stap gezet op weg naar een betere wereld. Het Zweedse modebedrijf is namelijk de nieuwste Global Partner van de Ellen MacArthur Foundation. Dat heeft de organisatie die Ellen MacArthur in 2010 oprichtte online bekendgemaakt.

“H&M werkt in een zeer belangrijke sector van de mondiale economie, en de samenwerking die we zijn aangegaan biedt ons de mogelijkheid om de transformatie tot een circulaire economie grootser aan te pakken,” laat MacArthur weten op de website van de organisatie. “We zijn heel erg blij dat we met H&M kunnen werken aan de verandering die onze economie nodig heeft om op de lange termijn te kunnen blijven functioneren.”

H&M sluit zich hiermee aan bij zes andere bedrijven, waaronder Google, Cisco en Unilever. De Ellen MacArthur Foundation werkt aan het promoten en realiseren van een circulaire economie, waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van producten en materialen. H&M was al lid van de Circular Economy 100 van de organisatie, maar als Global Partner zal H&M nog intensiever gaan samenwerken met de Ellen MacArthur Foundation. Ook zal de modeketen strategieën moeten gaan toepassen die binnen het bedrijf bijdragen aan het tot stand brengen van een circulair systeem. Hierbij kan worden gedacht aan het verder verbeteren van de mogelijkheden voor de recycling van textiel.

H&M wordt vaak genoemd als een bedrijf dat waarde hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo moedigt het bedrijf klanten aan om ongewenste kleding te recyclen en heeft het bedrijf onlangs een overeenkomst getekend waarin betere werkomstandigheden voor werknemers zijn vastgelegd.

Ellen MacArthur Foundation
H&M