• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Het Nederlandse tassen merk Tototè.Studio lanceert partnerschap met high-end multibrand store Margreeth Olsthoorn

Het Nederlandse tassen merk Tototè.Studio lanceert partnerschap met high-end multibrand store Margreeth Olsthoorn

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

13 jul. 2021

Mode

Het ethische, duurzame en lokaal geproduceerde Nederlandse tassen merk Tototè.Studio lanceert haar partnership met Margreeth Olsthoorn in Rotterdam, een bekende naam in de Nederlandse en internationale mode-industrie, die eigentijdse designercollecties voor dames en heren huisvest zoals Rick Owens, Maison Margiela en Helmut Lang.

Tototè.Studio

Het Nederlandse en ethische tassen merk Tototè.Studio, eind 2020 opgericht om in te spelen op het nog niet aanwezig zijn van verantwoord geproduceerde- als designer laptoptassen.

Tototè.Studio ontwerpt volgens de drie pijlers “upcycled, ethisch en lokaal design” met als doel duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid te integreren in de hele keten. Het merk zet momenteel voet aan de grond in Nederland, Italië, Duitsland en Spanje, en landen zoals Oostenrijk en Zwitserland, die dit jaar zullen volgen.

Upcycled en Recycled

Tototè.Studio tassen worden geproduceerd met Italiaans en Portugees in-stock en dead-stock leer, als antwoord op het wereldwijde probleem van overproductie en de hoeveelheid aan ongebruikte ingekochte materialen en stoffen. Naast het upcyclen van leer worden alle tassen gevoerd met vintage sjaals van hoge kwaliteit.

Ethisch en lokaal

Alle tassen ontwerpen van Tototè.Studio worden lokaal vervaardigd door nieuwkomers met een vluchtelingen achtergrond in samenwerking met Makers Unite. Makers Unite ondersteunt nieuwkomers bij hun toegang tot de arbeidsmarkt door middel van het gezamenlijk ontwerpen en produceren van duurzame producten in de textiel industrie. Makers Unite en Tototè.Studio delen de ambitie om te komen tot een gelijkwaardige, duurzame en inclusieve creatieve industrie waar nieuwkomers kunnen bijdragen met hun talenten.

Tototè.Studio is nu verkrijgbaar bij Margreeth Olsthoorn in de kleuren Soft Yellow, Black, White en Burgundy.

Lees meer over Tototè.Studio op de merkpagina: fashionunited.com/companies/totote-studio

Margreeth Olsthoorn
TOTOTÈ.STUDIO