Terwijl Den Haag nog in afwachting is of er daadwerkelijk een mode-evenement zal plaatsvinden, weten ze het in Hoorn als zeker: hier komt een modeweek. Tijdens het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 maart wordt voor een dertiende maal het centrum van Hoorn omgetoverd tot ‘modestad’ waarna afsluitend de ‘Hoornse Fashionweek’ volgt.

De 13e editie van Hoorn Modestad haakt dit jaar volgens de website van de gemeente aan bij het jaar van de Gouden Eeuw. Het evenement wordt gedragen door dertig veelal zelfstandige deelnemers. Elke winkel heeft een eigen programma met acties en aanbiedingen en op straat is er vermaak in de vorm van muziek en theater.

De deelnemende winkels zijn herkenbaar aan de ballonpilaren voor de winkels en de manshoge uitsneden van de Schutters uit het Westfries Museum in de etalages.

Tijdens de week voor het evenement wordt er huis aan huis een tijdschrift verspreid met daarin modenieuws, ‘gouden tips’ en informatie over het Gouden Eeuw-programma in Hoorn.

In 2007 werd de eerste Hoorn Modestad door initiatiefnemer Peter Schutz georganiseerd. Sindsdien wordt er elk laatste weekend van de maanden maart en september een mode-evenement in de Hoornse binnenstad gehouden.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN