Hoe bouw je een winning team?

Naast werving & selectie breidt RS Lifestyle recruitment uit met Coaching & Training

‘Never change a winning team’. Iedereen kent het gezegde. Maar hoe bouw je een winning team? Hoe haal je het beste uit elke medewerker? Of beter gezegd: hoe creëer je een omgeving waarin medewerkers het beste uit zichzelf halen en dus ook uit het bedrijf? Daar weet Willeke Klinker alles van. Op 1 augustus start ze als trainer/coach bij RS Lifestyle recruitment.


Dankzij haar jarenlange ervaring als sales verantwoordelijke bij retail- en lifestyle merken weet Willeke Klinker precies hoe je de omzet een boost kunt geven. Gemotiveerde medewerkers zijn volgens haar de sleutel tot succes. “Medewerkers zijn het fundament van je organisatie. Maar zo worden ze niet altijd gezien. Een gemiste kans. Stel dat je een sfeer weet te creëren waarin medewerkers zich betrokken, vertrouwd en gekend voelen? Dan krijgen ze vleugels. Dan krijgt de hele organisatie vleugels. Met alle positieve gevolgen van dien. Ja, dan heb ik het ook over een hogere omzet. Medewerkers willen betrokken zijn, ze willen zichzelf ontwikkelen en ze willen hun talenten benutten. Geef ze die mogelijkheid en het betaalt zich uit.”

Commercieel gedreven

De afgelopen 25 jaar heeft Willeke veel ervaring en knowhow opgedaan. Bij Bestseller werkte ze als sales manager en sales coördinator voor onder andere Only, Vila en Object. “Een mooie tijd waar ik veel van heb geleerd. Ik heb ook commerciële cursussen en trainingen gevolgd en later ook zelf gegeven. Mijn talent bleek het bouwen van een ambitieus en sterk team te zijn. Dat proces vind ik het leukste wat er is. Na 12,5 jaar Bestseller wilde ik mijn kennis zowel verbreden als overdragen. Voor twee Nederlandse organisaties, waaronder Aaiko, heb ik de commerciële kant onder mijn hoede genomen. Weer haalde ik het grootste plezier uit het neerzetten van een goed verkoopapparaat en het trainen van de medewerkers. Daar wilde ik meer mee.”

Trainingen bij RS Lifestyle

RS Lifestyle recruitment stond direct open voor Willeke’s idee om trainingen te gaan geven. Willeke: “Wij zijn geen onbekenden voor elkaar: zowel aan opdrachtgeverzijde als aan kandidaatszijde zijn we al lange tijd aan elkaar verbonden. Het is een perfect match: ik krijg de kans om mijn kennis en knowhow op anderen over te brengen en RS Recruitment kan haar diensten uitbreiden en haar opdrachtgevers en kandidaten nog beter van dienst zijn. Om te beginnen hebben we twee trainingen opgezet. De kern is dat we trainen vanuit de kracht van de medewerker. Waar liggen de persoonlijke talenten? Hoe kun je die het beste benutten om het team sterker te maken en de omzet te vergroten? We bieden de trainingen aan in modules van enkele dagdelen. Na elke module kunnen de trainees het geleerde meteen in praktijk brengen.”

Hoe bouw je een winning team?

1. Retail Training

In de Retail Training leren de trainees hoe ze een sfeer kunnen creëren waardoor klanten graag komen én terugkomen. Ze leren echt verbinding te maken. Willeke: “Vaak zit er een vraag áchter de vraag. In deze training leren de medewerkers hoe ze door moeten vragen. Daardoor kunnen ze de klant gerichter helpen en zal de klant met een tevreden gevoel naar huis gaan. Deze training gaat om het optimaliseren van verkoopvaardigheden.”

2. Training Accountmanagers

De Training Accountmanagers draait om impact maken, beïnvloeden en het verwerven van waardevolle methodieken om de concurrentie buiten spel te zetten. Willeke: “Verkoopgesprekken vergen steeds meer skills, zoals onder andere KPI management. In vijf modules leren accountmanagers de benodigde skills. Daarnaast leren ze hun persoonlijke competenties en talenten verder te ontwikkelen.”

Organisatie Advies

Naast de trainingen kan Willeke ook worden ingezet voor commercieel organisatie advies. “Mijn kracht ligt in het effectiever inzetten van processen en mensen. Als adviseur kijk ik met een frisse en objectieve blik naar de organisatie. Ik zie snel waar en hoe kosten kunnen worden bespaard en hoe meer resultaat kan worden geboekt. Daarnaast ontcijfer ik snel wat er aan talent in huis is. Ik weet precies hoe ik de persoonlijke talenten van elk teamlid optimaal kan inzetten. Op die manier zorg ik ervoor dat werknemers ambassadeurs worden en er een sterk teamgevoel ontstaat.”

Nieuwsgierig geworden en weten wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn? Willeke is te bereiken via email: [email protected] of mobiel via: +31 6 51882420
Of raadpleeg de website van RS Lifestyle voor meer informatie: www.rsrecruitment.eu.

RS Lifestyle

RS Lifestyle recruitment (voorheen RetailSelect) is het werving & selectiebureau voor nationale en internationale accounts in fashion, sports, living en cosmetica. Naast de eigenaren Anique Lubberdink en Linda van den Ban werken er zes consultants in de Benelux. Ieder heeft zijn eigen specialiteit in onder andere Buying, Marketing, Sales (wholesale en retail), Productie, Design, HR en Finance. Met ingang van 1 augustus komt daar de tak Training & Coaching bij.

Voor meer informatie:
www.rsrecruitment.eu
[email protected]

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN