• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hugo Boss en Vera Wang niet naar New York Fashion Week

Hugo Boss en Vera Wang niet naar New York Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Twee namen zullen tijdens New York Fashion Week ontbreken bij de aankomende editie in februari. Zowel Hugo Boss als Vera Wang zullen geen show geven tijdens het mode-evenement.

Vera Wang kiest ervoor om haar show te verplaatsen van New York naar Paris Fashion Week, omdat zij op dezelfde dag een bijzondere mode-onderscheiding ontvangt: Légion d'Honneur. Eerder die dag zal ze haar catwalkshow geven en tevens zal ze haar herfstcollectie introduceren met een korte film, die op 28 februari wordt getoond. Aan de Britse Vogue licht Wang toe dat de New Yorkse modeweek zo druk is, dat het ‘vinden van modellen, haar en make-up belachelijk is’. Ook is de zoektocht naar een geschikte locatie een moeilijke opgave met zo’n vol programma.

Hugo Boss zal de catwalkshow van de vrouwenlijn, die ontworpen wordt door Jason Wu, ook niet in New York houden. De beslissing is volgens CEO Mark Langer het gevolg van ‘strategische stappen om de creatie, marketing en communicatie-activiteiten meer richting mannenmode te brengen’, in de hoop dat het bedrijf in 2018 weer groei zal kunnen rapporteren. Vorige week maakte Hugo Boss bekend 35 winkels in de Verenigde Staten te sluiten als gevolg van de herziene strategie.

Hugo Boss benadrukte echter wel dat de samenwerking met Jason Wu nog steeds doorgaat en ‘heel belangrijk’ is. “Onze vrouwenlijn is en blijft een key component van onze groeistrategie op middellange termijn, en de creatieve input van Jason Wu is extreem belangrijk voor ons,” stelde Ingo Wilts, chief brand officer van Hugo Boss, tegenover de Britse Vogue.

Beeld: Facebook Vera Wang, Facebook Hugo Boss

Hugo Boss
New York Fashion Week
VERA WANG