• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hugo Boss stopt verkoop bont

Hugo Boss stopt verkoop bont

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

"Het is niet de vraag óf een bedrijf bontvrij gaat maar wannéér." Dat zegt Caroline Pluym van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Na voorlichting van partnerorganisatie Fur Free Alliance stopt het Duitse luxelabel Hugo Boss met de verkoop van bont zo werd deze week bekendgemaakt. Modebedrijven als Tommy Hilfiger, H&M, Zara en Zalando gingen Hugo Boss voor.

"Deze toezegging van Hugo Boss is een belangrijk signaal voor andere luxemerken dat dieronvriendelijke producten niet fashionable zijn," zegt Claire Bass, executive director van de Humane Society International op FashionUnited.uk. "Iedere ontwerper en elk merk dat bont opneemt in zijn collectie draagt bij aan de normalisering van een potsierlijke industrie. Dat achter elke bontkraag een wereld van pijn en narigheid schuil gaat wordt nog veel te makkelijk vergeten."

De herfst/wintercollectie 2016 is de eerste collectie van Hugo Boss die volledig bontvrij wordt geproduceerd. In voorgaande jaren gebruikte het bedrijf onder meer wasbeerhonden– en konijnenbont voor kragen en voeringen. Naast bont stopt Hugo Boss ook met het gebruik van andere dieronvriendelijke producten zoals dons van levend geplukte dieren en angorawol.

Bont
Bont voor Dieren
Hugo Boss