• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hul le kes gaat werken met pre-order en made-to-order

Hul le kes gaat werken met pre-order en made-to-order

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Mode

Beeld via Hul le kes

Hul le kes wil overproductie tegengaan en start met de mogelijkheid om items te pre-orderen en te werken met made-to-order, dat laat het Nederlandse merk weten via een persbericht.

Het pre-orderen werkt als volgt: het item wordt een aantal weken voor de productie gelanceerd op de website. In de periode voorafgaand aan de productie wordt een korting op het item gegeven. Hiermee wil het modemerk stimuleren om vooraf te bestellen, zo staat in het persbericht. Deze manier van werken neemt voor Hul le kes een risico weg, namelijk te veel inkopen.

Via de made-to-order optie wordt eerst de favoriete stof geselecteerd, waarna het item wordt gemaakt. Hul le kens werkt namelijk met bestaande materialen, waardoor een kleine hoeveelheid beschikbaar is. Op die manier wordt overproductie wederom tegengegaan.

Modeontwerper Sjaak Hullekes lanceerde in 2018 zijn modemerk Hul le kes. De ontwerper gebruikt stock stoffen en antieke materialen, zoals tafellinnen. Een vlek geeft een kledingstuk juist een duidelijke geschiedenis en een persoonlijkheid, vindt Hullekes. Het draait om het ‘leven’ van het kledingstuk. Zelfs de prijskaartjes en labels in de kleding komen van de rommelmarkt en hebben daardoor een eigen karakter.

Hul Le Kes