• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ikea werkt samen met ontwerper Zandra Rhodes

Ikea werkt samen met ontwerper Zandra Rhodes

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ikea voegt een nieuwe ontwerper toe aan de lijst van mode-samenwerkingen. De Zweedse interieurketen gaat namelijk samenwerken met Brits ontwerper Zandra Rhodes, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

“Bij Ikea zijn we nieuwsgierig naar wat een huis een thuis maakt. We weten dat patronen en kleuren speelsheid, energie, sfeer en persoonlijkheid toevoegen aan een ruimte. Daarom willen we ontdekken hoe we textiel prints en patronen hedendaags kunnen maken en kunnen verbinden met lokale culturen. En met wie kunnen we dit beter doen dan met de ervaren en super creatieve mode ontwerper Zandra Rhodes?” aldus Nils Larsson, creatief leider bij Ikea in het persbericht.

“Ik startte mijn carrière als textielontwerper nadat ik Printed Textile Design had gestudeerd aan het Royal College of Art in Londen. Dit is een geweldige kans om mijn ontwerpen opnieuw vorm te geven naar homeware producten. Wat een spannend avontuur voor het modehuis Zandra Rhodes,” aldus de ontwerper in het bericht.

Het persbericht noemt niet wanneer de eerste producten van Rhodes’ haar hand te koop zullen zijn en in welke landen dit zal gebeuren.

Beeld: Ikea

IKEA
Zandra Rhodes