• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ilja Visser stopt met ready-to-wear lijn Ready to Fish

Ilja Visser stopt met ready-to-wear lijn Ready to Fish

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Modeontwerpster Ilja Visser heeft besloten om te stoppen met haar ready-to-wear lijn Ready to Fish. Ook zal de winkel aan de Prinsengracht sluiten. Dat heeft Visser aan Dagblad van het Noorden laten weten.

Sinds de ontwerpster is toegelaten op de officiele couturekalender van Paris Fashion Week, is er veel vraag naar de couturelijn, en daar wil Visser zich dan ook volledig op focussen. “Er is veel meer interesse in mijn couturelijn Ilja, voornamelijk uit Azië en het Midden-Oosten. Ik wil me nu puur gaan richten op het maken van couture, dus heb ik besloten te stoppen met de kledinglijn Ready to Fish en de winkel op de Prinsengracht gaat binnenkort dicht,” laat de modeontwerpster aan de krant weten. “Ik zoek een nieuwe locatie: een pand op de gracht is niet meer nodig en klanten vinden het vreselijk dat ze niet kunnen parkeren.”

Visser wil af van de moeizame financiële situatie die er bij een ready-to-wear lijn komt kijken. Ze startte acht jaar geleden met Ready to Fish; midden in de crisis. “Er ontstond een cirkel waarbij ik steeds moest afwachten of iemand niet failliet ging: van mijn stoffenproducent en degene die mijn knopen en ritsen leverde tot de fabriek die de kleding produceerde en de retailer waar het kwam te hangen. Je bent de hele tijd aan het voorfinancieren. Ik wilde dat niet meer,” aldus de ontwerpster.

Ilja Visser