• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: 8 dingen die we verwachten van Erdem voor H&M

In beeld: 8 dingen die we verwachten van Erdem voor H&M

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Erdem, een van Londen Fashion Week's favorieten, is de nieuwe gastontwerper van H&M. In afwachting van verdere details over de collectie, heeft FashionUnited een moment genomen om de Erdem x H&M teaser trailer nog eens te bekijken, want daar valt al best wel wat uit op te maken. Acht dingen die we kunnen verwachten van de Erdem x H&M collectie, geïllustreerd met beelden van de laatste drie Erdem collecties (lente/zomer 2017, resort 2017 en herfst/winter 2017/18).

1. Basissfeer romantiek

Kenmerkend voor Erdem is de basissfeer romantiek. Smaakingrediënten: romantische decoratie, romantische materialen, vormen en kleuren. Erdem staat vooral bekend om zijn moderne, romantische vrouwelijke jurken. Een typisch item, dat ontwerper Erdem Moraliouglu steeds opnieuw laat terugkeren in zijn collecties, is een jurk met maxi-lengte en relaxt silhouet, gemaakt van een soepel vallende, liefst semi-transparante stof. In de Erdem x H&M teaser is de eerste dameslook dan ook een maxi-jurk. Later in de video is ook nog een glimp te zien van een tweede jurk: met aangesloten lijfje en spaghetti-bandjes.

Foto 1: Erdem resort collectie 2017. Credit: Catwalkpictures.com

2. Multi-bandjes

De romantische donkere maxi-jurk met bloemenprint uit de video teaser heeft nog een opvallend detail: multi-schouderbandjes. In bijna alle catwalklooks van de lente/zomer 2017 collectie presenteerde Moraliouglu meerdere bandjes, met of zonder strikdetail.

Foto’s: Erdem lente/zomer 2017 collectie. Credit: Catwalkpictures.com

3. Bijzondere halslijnen

In de Erdem x H&M teaser video zien we de bovenkant van een geplisseerde top, tuniek of jurk. Met bloemenprint en een dubbele kraag. In de laatste drie collecties presenteerde Erdem bijzondere halslijnen, soms met referenties naar het Renaissance tijdperk. Denk aan: hoog gesloten, opstaande kragen en/of dubbellaagse details.

Foto 3: Erdem resort collectie 2017. Credit: Catwalkpictures.com

4. De bloemenprint

Hierboven al een aantal keer genoemd, maar hij verdient een eigen plaats: de bloemenprint. Een dessin dat eveneens onmiskenbaar verbonden is aan modehuis Erdem. De print keert terug in allerlei vormen, als bijvoorbeeld strooi- of all-over dessin. Zo vast ook in de H&M collectie.

Foto 4: Erdem resort collectie 2017. Credit: Catwalkpictures.com

5. Texturele sensatie

Romantische stoffen staan synoniem aan de stijl van Erdem. Onder romantische stoffen verstaan we: luxe edele en goed afgewerkte materialen - vaak met textuur. Voorbeelden zijn kant, fluweel, jacuard (waarbij een ingewikkelde patroon in de stof is geweven) of gladde zijdeachtige stoffen. Laatstgenoemde met rijke borduursels.

Foto 5: Erdem herfst/winter collectie 2017. Credit: Catwalkpictures.com

6. Erdem mannenmode: uni en jacquard pakken

Het is voor het eerst dat Moralioglu herenmode zal maken. In de teaser video zien we drie mannelijke modellen van de achterkant. Een draagt een klassiek-ogend, uni grijs kostuum, de andere twee gekleurde jacquard pakken met pyjama-geïnspireerde biezen.

Foto 6: Erdem herfst/winter collectie 2017. Credit: Catwalkpictures.com

7. Hang oorbellen

Tot slot nog twee dames-items die we nog niet hebben genoemd, maar wel te zien zijn in de video. Op nummer zeven langere oorbellen met parels en glimmende steentjes.

Foto 7: Erdem lente/zomer collectie 2017. Credit: Catwalkpictures.com

8. Luipaard faux fur

Op nummer acht een nepbontjas met luipaardprint en zwarte linten bij de kraag.

Foto 8: Erdem resort collectie 2017. Credit: Catwalkpictures.com

De H&M x Erdem collectie wordt 2 november gelanceerd.

Homepagefoto: Erdem lente/zomer 2017 collectie backstage. Credit: Catwalkpictures.com

designersamenwerking
Erdem
Erdem x H&M
H&M