• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: 8 trends van de SS17 modeweken

In beeld: 8 trends van de SS17 modeweken

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De top vier modesteden van de wereld, New York, Londen, Parijs en Milaan, danken een groot deel van hun reputatie aan hun succesvolle fashion weeks. Nu de halfjaarlijkse cyclus van deze modeweken begin deze maand tot een einde kwam met Paris Fashion Week als hekkensluiter, nam Edited een moment om de balans op te maken. Volgens het retaildatabedrijf zijn dit de 8 trends voor lente/zomer 2017 op het gebied van damesmode.

1. Statement mouwen

Ontwerpers in alle vier de modehoofdsteden presenteren statement mouwen in allerlei vormen en maten. Denk aan aanknipte mouwen, pofmouwen, uitlopende mouwen (flared), of exemplaren versierd met volants of franjes. Inspiratie werd gehaald uit de geschiedenis, uit de jaren 80 bijvoorbeeld, maar ook de Renaissance periode.

Gespot bij onder andere Tibi, Simone Rocha, Rodarte, Yves Saint Laurent, Gucci, Salvatore Ferragamo en Loewe.

Foto’s: Simone Rocha, Tibi, Loewe. Credit: Catwalkpictures.com

2. Romantische jurken

Aangewakkerd door Gucci’s hang naar retro en vintage, zijn ultra-vrouwelijke jurken terug in de mode. Romantische, frivole exemplaren met ruches en/of bloemenprint, het liefst allebei. Ruches dan weer bij voorkeur op de mouw of bij het decolleté. Ontwerpers kiezen voor luchtige, semi-transparante stoffen, eventueel met een bewerkt kanten of fluwelen overlaag.

Romantische jurken werden op de catwalk gepresenteerd door onder andere Fendi, Christian Dior, Valentino, Mulberry, Giambattista Valli, Rodarte, Preen.

Foto’s: Fendi. Credit: Catwalkpictures.com

3. Versierde Denim

Opgeleukte denim blijft. Voor lente/zomer 2017 wordt verder uitgepakt: naast emblemen worden denim kledingstukken opgeleukt met rijke borduursels van dieren bijvoorbeeld, maar ook metaalgarens, pailletten en andere applicaties. Denim is alles behalve clean.

Gezien bij onder andere Peter Pilotto, Vivienne Tam en Philipp Plein.

Foto: Peter Pilotto. Credit: Catwalkpictures.com.

4. De tie-up sandaal

Naast comfortabele slippers en sneakers, is de tie-up sandaal met hak - met zelf om de enkel te strikken linten - het schoenmodel om in te investeren. Het liefst met plateauzool, of uitgevoerd in een metallic tint, geelgoud of roze bijvoorbeeld.

Gezien bij Erdem, Dries van Noten en Blumarine.

Backstage at ERDEM Spring Summer 2017 #LFW #SS17 #ERDEM #erdemBTS

A photo posted by ERDEM (@erdemlondon) on

Foto: Dries van Noten. Credit: Catwalkpictures.com.

5. De parka

Een sportieve, technische en functionele parka is het sportswear-item om in te investeren. Voor lente/zomer 2017 presenteren ontwerpers de parka met oversized silhouet, outdoor-details als trekkoorden en ongewone kleuren als mintgroen of koraal.

Gespot bij Joseph, Dion Lee, Sportmax en Fenty x Puma.

Spring Summer 17 • Look 27. View the full collection on dionlee.com

A photo posted by DION LEE (@_dion_lee_) on

Foto: Sportmax. Credit: Catwalkpictures.com.

6. De mini tas

Kleine tassen zijn de nieuwe it-bags, tenminste volgens de grote modehuizen. De exemplaren hebben een kort hengsel, een dun polsbandje of bangle-armband als handvat. Ook de tassen zijn niet ‘plain’, maar uitgedost met decoratieve applicaties, franjes en hangers.

Gepresenteerd door Chloé, Coach, Anya Hindmarch, Prada en Fendi.

Foto: Chloé. Credit: Catwalkpictures.com

7. Ruitmotief

Het preppy ruitmotief, vooral bekend van de perfecte huisvrouwen jurk uit de jaren 50 en het kostuum van Dorothy van de Wizard of Oz, maakt een comeback in het voorjaar. De ruit was vooral te zien op jurken en rokken. Sommige geruite kledingstukken kregen een punk-make-over, anderen werden versierd met emblemen. Het ruitmotief kwam het vaakst voorbij in de kleur rood.

Gespot bij Creatures of Comfort, Prada, Peter Pilotto en Shrimps.

Foto: Prada. Credit: Catwalkpictures.com

8. De kleur rood

De kleur wit speelt opnieuw een belangrijke rol, net als lichtroze, maar de nieuwste trendkleur is rood. Op de catwalk werd de in het oog springende kleur opvallend vaak gepresenteerd in outfits van top tot teen.

Gespot bij Valentino, Christian Dior, Lacoste en Salvatore Ferragamo.

Foto’s: Lacoste en Salvatore Ferragamo. Credit: Catwalkpictures.com

Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

Homepage foto: Valentino SS17. Credit: Catwalkpictures.com

EDITED
trends ss17
WOMENSWEARCATWALKSEASON