• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: capsule collectie 10 jaar Joline Jolink

Mode

In Beeld: capsule collectie 10 jaar Joline Jolink

Door Anne Buis

14 okt. 2016

Dit najaar viert Joline Jolink het tienjarig bestaan van haar label. Voor de gelegenheid heeft ze capsule collectie ontworpen, die bestaat uit tien iconische ontwerpen die haar eigen label representeren.

“Deze collectie is een ode aan het tienjarig bestaan van mijn label. In mijn carrière als ontwerpster ben ik geïnspireerd geraakt door mensen met wie ik werkte, maar ik ben ook een relatie aangegaan met onze klanten. Door goed te luisteren naar hun wensen en toch te blijven verrassen, heb ik een gezonde onderneming op kunnen bouwen waardoor ik nu deze mijlpaal kan vieren,” aldus Joline Jolink.

In de speciale collectie van Jolink zijn tien items opgenomen die ‘onmiskenbare Joline Jolink’ zijn. Haar bekende jumpsuit, bomber en vest komen terug en zijn voor deze keer in een nieuwe uitvoering uitgebracht. Daarnaast is de collectie aangevuld met ‘ultieme klassiekers die elke vrouw in haar garderobe zou moeten hebben’.

Jolink heeft zich voor de capsule collectie laten inspireren met door beeldhouwster Barbara Hepworth. Een van de kunstwerken was inspiratie voor het kleurbeeld, met kleuren als cognac, zwart, wit, grijs en rood.

De collectie is vanaf 14 oktober verkrijgbaar via Joline’s webshop, in haar eigen winkel in Rotterdam en gedurende tien dagen in een tijdelijke winkel aan de Gerard Doustraat in Amsterdam.

Joline Jolink viert tienjarig bestaan eigen label

Om de mijlpaal van het tienjarig bestaan zijn tien verschillende bekende Nederlandse artiesten gevraagd om samen te werken voor de presentatie van de bijzondere collectie. De kunstenaars hebben Jolink door de jaren heen geïnspireerd. Onder meer Piet Paris, Marc Deurloo, Peter Stigter, Wendelien Daan en Rianne ten Haken werkten mee aan het project.

Beeld: Eline Jetten

Beeld: Marc Deurloo
Model: Anka van der Velde

Beeld: Rachid Naas
Fotografie: Barrie Hullegie
Haar: Daan Kneppers (NCL)
Model: Angela (Future Faces)

Beeld: Rianne ten Haken
Fotografie: Armen Djerrahian
Model: Rianne ten Haken

Beeld: Team Peter Stigter

Joline Jolink studeerde in 2003 af aan Artez en rondde ook haar masteropleiding FIA succesvol af. Ze lanceerde haar eigen label in 2006. Al vroeg in haar carrière verliet ze de gebaande paden van het traditionele modesysteem. Ze zag af van modeshows en was in 2008 de eerste Nederlandse ontwerpster met een eigen webwinkel. In 2011 kwam daar een fysieke winkel in Amsterdam bij, die in 2013 naar Rotterdam verhuisde. Sindsdien lanceert Joline elke drie weken nieuwe ontwerpen die uitsluitend via eigen verkoopkanalen verkrijgbaar zijn. Ze maakt geen seizoenscollecties meer en heeft een strak beleid wat betreft haar productie-aantallen, waardoor geen overschotten ontstaan. Onlangs maakte ze om die reden bekend niet meer aan uitverkoop te doen. De materialen en de productiemethoden komen voort ‘uit liefde voor het modevak en de wereld’. Het label wordt gerund door partner Peter Feldbrugge en Joline Jolink.

Credits bovenste beeld: Rachid Naas
Fotografie: Barrie Hullegie
Haar: Daan Kneppers (NCL)
Model: Angela (Future Faces)