• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: Cruise Collecties SS17

In beeld: Cruise Collecties SS17

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De cruise collecties van de grote modehuizen sierden afgelopen weken de catwalk. Van de scuba-achtige ontwerpen bij Louis Vuitton tot de katten van Gucci en het spektakel van Chanel in Cuba. FashionUnited zet de mooiste cruise collecties op een rij.

De pre-collections van de grote modehuizen werden zoals vanouds op bijzondere locaties. Zo was er het feest van Chanel in Cuba en Gucci’s ode aan Groot-Brittannië in de Westminster Abbey. Louis Vuitton koos voor een ‘buitenaards’ museum in Rio de Janeiro tot Dior keerde sinds lange tijd terug naar het statige Blenheim Palace.

Moschino

Beeld: Moschino Facebook

Fendi

Beeld: Fendi via Catwalkpictures

Roberto Cavalli

Beeld: Roberto Cavalli Facebook

Oscar de la Renta

Beeld: Oscar de la Renta Facebook

Chanel

Beeld: Chanel.com, Chanel Facebook

Louis Vuitton

Beeld: Louis Vuitton Women Collection Fall-Winter 2016/2017 © Louis Vuitton Malletier – All rights reserved

Gucci

Beeld: Gucci Facebook

Een cruise collectie, ook wel resort collectie genoemd, is de in between ready to wear-collectie, die tussen de lente-/zomercollectie en herfst-/wintercollectie in gepresenteerd wordt. Oorspronkelijk werden de collecties gemaakt voor de jet set klant, die wegens cruisevakanties en bijbehorende klimaatverschillen een andere garderobe nodig had. Inmiddels heeft menig luxe modehuis de gelegenheid aangewend om een extra collectie te presenteren.

Cruise Collectie
resort collectie