• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: Isabel Marant stapt in mannenmode

In beeld: Isabel Marant stapt in mannenmode

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Isabel Marant is aan een nieuwe hoofdstuk begonnen in de historie van het merk. Het Franse merk ontwerpt nu ook kleding voor mannen. De eerste looks zijn onthuld in de Spring/Summer 2018 collectie.

De creatieve directie voor de collectie is geleid door Barnabé Hardy. Hardy was hiervoor creatief directeur bij Carven, maar de ontwerper heeft ook samengewerkt met Nicolas Ghesquière bij Callaghan en Balenciaga.

De collectie had over het algemeen een casual en relaxt gevoel. De eerste items die voor mannen beschikbaar zijn, zijn onder andere losse tanktops, crewneck truien, bomberjacks en leren broeken. De kleuren variëren van zacht roze tot mat zwart, van kanariegeel tot licht paars.

Nieuw hoofdstuk voor Isabel Marant: mannenmode

De vraag naar items voor mannen bleef aanhouden sinds ontwerper Isabel Marant met H&M heeft samengewerkt vier jaar geleden, aldus Marant tegen WWD. In haar capsule collectie waren destijds ook items voor heren beschikbaar. “Ik heb me laten overhalen door de grote vraag,” aldus de ontwerper. Ook vertelde ze eerder tegen Vogue.com dat haar man haar kleding wel eens leent en haar mannelijke mederwerkers de vrouwenitems kopen maar in een grotere maat. “Het is nu heel hip om als vrouw de kleding van een man te lenen, maar ik wilde laten zien dat het ook andersom kan.” Zo is bij de ontwerpen voor mannen nu gebruik gemaakt van dezelfde materialen als de vrouwenmode, maar is de snit aangepast.

De mannen kunnen nu kiezen uit acht looks uit de ready-to-wear lijn, maar in de toekomst wil Hardy een uitgebreidere capsule collectie voor mannen presenteren, zo meldt Fashion Network. Ook de Etoile-lijn van Isabel Marant zal vanaf de lente van 2018 mannenmode verkopen, aldus Vogue.com. Een op zichzelf staande lijn voor mannen ziet Marant niet zitten, zo meldt de ontwerper tegen Vogue.com. “Het is niet mijn doel om me helemaal te focussen om mannenmode, ik wil geen modeshow voor mannen maken, maar ik wil wel altijd items in de collectie hebben waarvan ik denk dat ze goed staan bij mannen.”

Beelden: Isabel Marant

Isabel Marant