• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In beeld: dit dragen de Olympische athleten

In beeld: dit dragen de Olympische athleten

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Als kledingleverancier van een Olympisch Team heeft een mode- of sportbedrijf goud in handen. De media aandacht is enorm. In de aanloop naar de Olympische Zomerspelen die op 5 augustus beginnen in Rio de Janeiro, worden kostuums van de Olympische teams onthuld. Bekijk hier de reeds onthulde ontwerpen van modeontwerpers en retailers als Stella McCartney, Polo Ralph Lauren, Lacoste en H&M.

SuitSupply en Asics kleden TeamNL

Sportmerk Asics heeft een kledinglijn ontworpen voor Olympic TeamNL en Paralympic TeamNL. Er is zelfs een bikini en zwembroek aan de collectie toegevoegd, evenals een badlaken, aangezien er een eigen strand beschikbaar is in het Olympisch dorp. Het pakket bestaat uit 30 verschillende kledingstukken en met de diverse accessoires en schoeisel in totaal uit 41 items.

De kleding voor officiële gelegenheden is van sponsor SuitSupply.

Team NL, dressed in #SUITSUPPLY. Official clothing supplier #TeamNL #OnOurWayToBrazil #suits

A photo posted by @suitsupply on

Foto: Asics

Terre Blue kleedt Olympisch team België

De Belgische Olympische delegatie wordt gekleed door het modemerk Terre Blue. De outfits zullen gedragen worden tijdens de Olympische Spelen, waarbij de meeste aandacht uitgaat naar de openingsceremonie, maar ook tijdens de Paralympische Spelen.

Foto: Terre Blue

Christian Louboutin voor Cuba

De Cubaanse athleten komen wellicht het meest glamoureus voor de dag. In samenwerking met de Franse online provider SportyHenri.com rust schoenontwerper Christian Louboutin de Cubaanse delegatie uit. Het gaat om kleding voor officiële gelegenheden en de sportoutfits. De grootste uitdaging voor Louboutin: de op maat gemaakte schoenen voor worstelaar Mijaín López Núñez. Hij heeft schoenmaat 51,5.

Foto: Louboutin

H&M voor het Zweedse Olympische en Paralympische team

De Zweedse atleten van het Olympisch team worden opnieuw gekleed door H&M. H&M tekende in 2013 een vierjarig-contract met het Zweeds Olympisch comité, waarin staat dat H&M niet alleen de kleding voor de openings- en slotceremoniën verzorgt, maar ook die voor trainingen en vrije tijd in het Olympisch dorp.

In juni verschijnt bij H&M ook een sportmodecollectie geïnspireerd op de Olympische tenues in de schappen.

Foto’s: H&M

Stella McCartney x Adidas stellen de outfits van het Britse Olympische team voor

Ook voor Stella McCartney is het ontwerpen van Olympische kostuums geen eerste. Twee jaar geleden ontwierp de Britse ontwerper, samen met Adidas, ook de kledingstukken voor de Britse sporters. Het ging toen om 590 items voor 900 atleten.

Foto’s: Adidas

Polo Ralph Lauren voor het Amerikaanse Olympische en Paralympische team

Net als in 2012 presenteert de Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren kostuums in de klassieke Amerikaanse-kleuren navy, rood en wit. De outfits worden gedragen tijdens de afsluitende ceremonie van de Spelen.

A photo posted by @poloralphlauren on

Lacoste voor team Frankrijk

Team Frankrijk komt voor de dag in cleane sportkleding en bijpassend schoeisel van Lacoste. In de collectie ontbreken de voor het merk kenmerkende pique polo T-shirts niet. De Franse atleten dragen hun outfits tijdens de openings- en afsluitende ceremonie, op het winnaarspodium en in het Olympisch dorp, waar de deelnemende sporters worden ondergebracht.

A photo posted by Lacoste (@lacoste) on

A photo posted by Lacoste (@lacoste) on

Van 5 tot en met 21 augustus 2016 strijden ruim 10.000 atleten in Brazilië om 306 medailles. Het zal de 28e editie worden van de Olympische Zomerspelen, die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. De klok telt terug:


H&M
In Beeld
olympische kostuums
Olympische Spelen
StellaMcCartney